Når sommersolen bager, er det nok ikke en varm kop kaffe, du har allermest lyst til. Derfor giver vi dig her et forfriskende og anderledes alternativ med en opskrift på kirsebærlemonade med koldbrygget kaffe. Få den simple og sommerlige opskrift her.
I sommerperioden har du nok mere lyst til noget forfriskende end varm kaffe, og du kan sagtens drikke din kaffe på andre måder, der egner sig perfekt til sommervarmen.
Se også: Hemmeligheden bag god iskaffe og byens bedste
Det italienske kaffebrand Lavazza har lavet en lækker opskift på kirsebærlemonade med koldtbrygget kaffe, der serveres med knust is og friske kirsebær.
Her får du den simple opskrift på en sjov og anderledes kaffeoplevelse, der er med garanti vil blive et hit på de varme sommerdage.
Opskriften er til 4 personer.
Koldbrygget kaffe:
– 850 ml vand
– 125 ml kaffe (Prøv Lavazzas ¡Tierra! kaffe)
kirsebærlemonade:
– 250 ml kirsebærsirup
– 375 ml kirsebærlemonade på flaske
– 4 sorte kirsebær skåret i skiver
– 400 ml fortyndet koldbryg (200 ml ren koldbryg og 200 ml vand)
– 1 glas knust is
Sådan gør du:
Koldbrygget kaffe
Hæld koldt vand over kaffen og lad den stå under låg ved stuetemperatur eller i køleskab i ca. 12 timer.
Si derefter kaffen ved at hælde den igennem stykke stof eller et kaffefilter, der er gjort vådt og efterfølgende er vredet tørt. Du har nu dit koldbryggede kaffekoncentrat.
Tag 200 ml koncentreret koldbrygget kaffe og tilføj 200 ml vand.
Hæld 150 ml kirsebærlemonade og 100 ml fortyndet koldbrygget kaffe.
Se også: Forkæl dig selv med hjemmelavet isthe
Kirsebærlemonade
Hæld lemonaden og sort kirsebærsirup i en stor kande og bland det godt sammen.
Fyld et glas med knust is og små stykker af sorte kirsebær.
Hæld derefter 150 ml kirsebærlemonade og 100 ml fortyndet koldtbrygget kaffe i hvert glas.
Tip: Pynt drinken med kirsebærsirup og nyd den i solen!