Sundhed

Gwyneth Paltrows opskrift: Gulerodssuppe med ingefær

- 10/06/2016

Skønne Gwyneth Paltrow er aktuel i sin nye kogebog 'It's All Easy', hvor hun tipper til nem hverdagsmad... Og så er hun iført danske Aiayu på alle billederne i bogen. Vi har eksklusivt fået lov til at dele 3 af Gwyneths yndlings-opskrifter fra kogebogen, og her kan du læse den første...

Når 43-årige Gwyneth Paltrow ikke er at finde på den røde løber eller det store lærred, bruger hun meget at sin tid i køkkenet, hvor hun elsker at lave mad.

Gwyneths store passion for mad har resulteret i, at den smukke og dygtige skuespillerinde netop har udgivet kogebogen ‘It’s All Easy’ hvor hun tipper til, hvordan man laver nem, sund og varieret hverdagsmad. 

Se også: Sådan bliver du sund på fransk manér

Gwyneth Paltrow deler 125 opskrifter i bogen ‘It’s All Easy’ og fælles for dem alle er, at de tager ligeså lang tid at lave, som det tager at bestille de mindre sunde take-away måltider. Smart!

Derudover er de fleste opskrifter glutenfri og uden sukker, men du finder også opskrifter med helt almindelige ingredienser som ost og hvedemel – så helt kalorieforskrækket er Gwyneth Paltrows nye kogebog ikke. Som hun selv siger, så “… er det bare nogle gange nemmere at lave lækker mad, når man kan bruge ingredienser som mel og ost”.

Udover at Gwyneth Paltrows hverdagsretter er sunde, glutenfri og nemme at lave, så er vi også vilde med noget andet i bogen. Gwyneth Paltrow optræder nemlig kun i tøj fra danske Aiayu i sin nye kogebog – ret sejt! 

Her på ELLE.dk har vi helt eksklusivt fået lov til at dele 3 opskrifter fra kogebogen ‘It’s All Easy’, som du kan nyde de kommende fredage. 

Læs også: Bliv sund med japanske the, alger og rå hampboller

Vi starter ud med at dele en af Gwyneth Paltrows personlige favorit-opskrifter fra bogen: Glutenfri gulerodssuppe med ingefær.

Find opskriften her:

Ingredienser:

– 2 spsk. kokosolie

– 1 stort løg delt i to halve og helt tyndt skåret

– Salt

– 2 fed hvidløg, tyndt skåret

– 2 spsk. frisk ingefær (fintskåret)

– 1 tsk. spidskommen

– 1/2 tsk. koriander

– 1/2 tsk. garam masala

– 500 gr. gulerødder skåret i mindre stykker (cirka 2,5 cm. lange)

– 720 ml. kylling- eller grøntsagsbouillon

– Friskkværnet sort peber

Sådan gør du:

– Varm kokosolien ved mellemvarme og tilføj løg og lidt salt. Sautér disse ved lav varme i cirka 20 minutter, indtil løgene føles bløde.

– Tilføj hvidløg og ingefær og sauter i cirka 1 minut. Tilføj derefter spidskommen, koriander og garam masala, som også sauteres i cirka 1 minut. 

– Derefter tilføjes gulerødder, kylling- eller grøntsagsbouillonen og lidt salt. Bring derefter det hele i kog og skru derefter ned for varmen og lad det simre i cirka 20 minutter – eller indtil gulerødderne er mørre. 

– Til sidst putter du blandingen i en blender og blender det hele. Smag suppen til med salt og peber. 

… Et voila! Suppen er klar til servering. 

Få et gensyn med smukke Gwyneth Paltrow i galleriet, hvor vi har samlet nogle af hendes skønneste stil-øjeblikke.