Sundhed

Her er hemmeligheden bag din sukkertrang

- 01/03/2016

Nye undersøgelser påpeger, at sukker er lige så vanedannende som alkohol og stoffer..så måske skal vi gemme det søde sukkerstads ekstra langt væk? Læs mere her!

I en undersøgelse delt på ELLE.com viser det sig, at sukker rent faktisk er lige så vanedannende som alkohol og stoffer…

Sukker og stoffer påvirker hjernen på samme måde. Det er tilfredsstillelsen af de søde sager der går via endorfinerne i hjernen og udskiller dopamin. Præcis det samme sker ved indtagelse af stoffer og alkohol, bare med kraftigere effekt.

Det er ikke big news, men det er vigtigt at forstå, at ikke nok med at sukker er usundt og skyld i mange sygdomme, så er det også stærk vanedannende. 

Men hvordan kommer man så lige af med sukkertrangen?

I undersøgelsen delt af ELLE.com, bad diætisten Carole Bartolotto 20 af hendes kollegaer om at gøre det utænkelige; droppe ALT sukker i to uger. 

Som i intet sukker! hverken Honning, Stevia eller mere end fem slags frugt om dagen – heller ingen frugt juice! 

Læs også: Derfor får du trang til søde sager om eftermiddagen

Resultatet var overraskende, og blot to uger uden sukker fik deltagerne til at nulstille deres sukkertrang. Babygulerødder begyndte at smage sødere, og 95% af deltagerne rapporterede af mad og drinks med tilført sukker simpelthen smagte for sødt. 

Dog var sukker detox’en ikke uden kamp, og halvdelen af deltagerne beskrev sukkertrangen de første par dage som ekstrem intens og næsten brutal. 

Dette bekræfter tidens historier om, hvordan sukker afhængigheden kan forårsage ting som midlertidig lav energi, humørsvingninger og depression.

Vi hungrer efter dopamin, og derfor stiger vores utilfredshed, når det bliver taget fra os, men dette er kortvarigt, må man huske! 

Så hvordan kan vi erstatte det søde sukkerstads, der lokker os dagligt? 

ELLE har samlet 4 opskrifter på sunde snacks, som du kan kaste dig over når sukkertrangen melder sig!

Tag et kig i galleriet nedenfor og find opskrifterne på de sunde og lækre snacks. 

Psst…klik eller ‘swipe’ dig gennem galleriet.