En ny uge står for døren, og dét betyder en ny og sund madplan! I samarbejde med ELLEs madblogger, Julie Bruun, giver dig her ugens sunde madplan, som blandt andet byder på aubergineburgere, squash-pasta og mini majs-spinat pandekager....
Uge 45’s sunde madplan fra ELLEs madblogger, Julie Bruun, starter med en opskrift på lækre aubergine-burgere med pulled chicken og en forfriskende mango-karry dressing.
Opskriften rækker til 3 personer.
Opskrift: Aubergine-burger med pulled chicken og mango-karry-dressing
Det skal du bruge:
- Portobellosvampe & auberginer som “boller”
Sådan gør du:
- Rengør svampene, skær dem igennem, som man vil gøre med en bolle
- Snit nogle små riller i “overen” og kom dem på en pande med olie
- Drys med salt og peber og evt. nigellafrø og brun dem let af
- Det samme med auberginerne, skær dem i skiver og rist ligeledes på en pande
Opskrift: Mango-karry dressing
Det skal du bruge:
- 2 dl cremefraice (jeg brugte 9%)
- 1/2 mango
- 2 tsk karry
- salt & peber
- 1 spsk citronsaft
Sådan gør du:
- Skær mangoen i små stykker og kom dem i en skål med cremefraice.
- Smag til med karry, salt, peber og citronsaft.
Opskrift: Pulled chicken
Det skal du bruge:
- 1 pakke pulled chicken (cirka 550 gram)
Sådan gør du:
- Kødet tages ud af posen og lægges i et fad. Der kommes stanniol over fadet og prikkes lidt huller i stanniolen med en gaffel. Bag nu kødet ligeledes i 25-30 minutter ved 180 grader
- Når kødet tages ud, trækkes det fra hinanden med to gafler og vendes i den tilhørende marinade. Et lille tip: du kan også sagtens komme marinaden på inden og bage det sammen med kødet, det fungerer også rigtig fint.
Opskrift på det grønne:
Det skal du bruge:
- Cherry tomater
- Rødløg
- Peberfrugt
- Salat
Sådan gør du:
- Rengør grønsagerne og skær det ud i ønsket form og størrelse
Opskrift: sød-kartoffel fritter
Det skal du bruge:
- 2 søde kartofler
- 2 spsk olie
- salt og peber
Sådan gør du:
- Skyl de søde kartofler grundigt og skær dem i ”fritter-form”
- Vende dem i lidt olie og salt & peber
- Bag dem på 180 grader i 20-25 minutter. Vend dem lidt undervejs
…. Derefter er det bare at samle burgeren:
- Tag svampe eller auberginer og brug den ene som bund
- Kom et salatblad på, en god klat mango-karry dressing, en god skefuld kylling og det grønne tilbehør.
- Kom “svampe/ aubergine-låg” på igen og saml burgeren med en pind, med en lille tomat på – det pynter så fint.
- Server med fritterne
Du finder opskrifterne for resten af uge 45 her:
Opskrift til tirsdag: Pita med pulled chicken og coleslaw- find den HER
Opskrift til onsdag: Squash bolognese – find den HER
Opskrift til torsdag: Majspandekager med spinat – find den HER
…. Velbekomme!
I galleriet kan du se flere billeder af mandagens opskrift på aubergine-burgere med pulled chiken og mango-karry dressing.
Psst… Stay tuned for flere opskrifter, når vi på næste mandag er klar med en ny sund og velsmagede madplan til jer!