Roskilde Festival er i fuld gang, og HealthJunkie Sofie Bentzen skal også af sted. ELLE har mødt hende til en hurtig snak om, hvad hun skal opleve, et par gode tips og hendes bedste festivalminde.
Sofie Bentzen a.k.a. HealthJunkie glæder sig til Roskilde Festival, og ELLE har fanget hende til en Q&A om, hvordan hun skal bruge sin på festivalen, hvad hun glæder sig mest til og ikke mindst hendes bedste sundhedstips.
Læs også: Følg ELLE-redaktionen på Snapchat!
Hvad glæder du dig mest til på Roskilde Festival i år?
“Ja, altså udover musikken og alle de søde mennesker, glæder jeg mig faktisk allermest til at komme rundt på festivalpladsen og smage den lækre mad. Hvert år bliver jeg overrasket over de mange tiltag og lækre smagsoplevelser, festivalen byder på.”
Bedste sundhedstip på festivalen?
“Grundlæggende tager jeg ikke på festival for at være sund. De 4 dage om året, hvor jeg er på Roskilde, skal der være plads til at nyde de lækre festivalsburgere og kanelsnurre osv. Når det så er sagt, er mit sundhedstips, at drikke rigeligt med vand. Det er måske et lidt kedeligt sundhedstip, men det er altså super vigtigt. Både pga. det høje indtag af alkohol, som ofte går hånd i hånd med festival, men også pga. af varmen. Vand i rigelige mængder, eller væske uden alkohol, er derfor en nødvendighed.”
3 madsteder, du skal prøve i år?
“Food Court er et af mine yndlingspisesteder på Roskilde, det ligger i stalden ved Gloria. Her får nye spændende madinitiativer chancen, og man kan altid finde noget lækkert.”
“Derudover skal jeg prøve en pop-up restaurant i Stalden ved Grafitti, Italiensk madklub med Il Buco/Italian Supper Club. Der er dømt ægte italiensk stemning i festivalnatten, når folkene fra Il Buco inviterer til fællesspisning under Staldbygningens halvtag. Lokale råvarer fra små italienske og danske producenter er omdrejningspunktet på denne aften, hvor maden serveres på store fade og vinen skænkes fra karafler på langbordet. Madglæden er i top og aftenens 5 retter mad er med arrangørens egne ord ‘temmelig håndlavet, forholdsvis spontan, ret økologisk, biodynamisk og en smule Slow Food’. Buon apettito!” Madeventet finder sted d. 2/7 kl 20-21 og koster 100 kr. Det er blot et af mange mandevents, find flere events og læs mere her.
“Derudover er der et gratis madevent ved Podiet (v. Gloria), hvor de eksperimentelle foodies fra The Robin Collective står klar til at ordinere medicinsk-skum til trængende festivaldeltagere. De trænede skumfidus-farmaceuter giver gratis konsultation og udskriver personlige recepter på skræddersyede skumfiduser. Afhængig af din tilstand kan du blandt andet få ordineret en ”Pick Me Up” eller en “Psychedelic Cinnamon”. Det skal klart prøves.” Eventet finder sted 3/7 kl. 14-15.30 og kl. 16-17.30 og er som sagt gratis.
Bedste festivalminde?
“jeg har mange gode festivalsminder, men for at blive i madkategorien må det være en morgen, hvor min Roskilde-makker og jeg vågnede, og vi var ved at dø af sult. Vi skyndte os i tøjet og op til Food Court, her bestilte vi yndlingshavregrøden fra Grød og en lemonade. Der var helt stille på festivalspladsen og stort set ingen mennesker. Her sad vi på græsset i solen og nød vores morgenmåltid, og jeg husker tydeligt en helt magisk følelse, og aldrig har grøden smagt så godt… det lyder dumt, men det var virkelig lækkert. Jeg ved ikke, om det var grøden, selskabet eller om det skyldes tømmermændene, men det var i hvert faldt helt fantastisk.”