Så er der nyt fra madblogger og kogebogsforfatter, Julie Bruun, der denne gang forkæler os med lækre glutenfri spinatboller. Få opskriften lige her.
Madblogger og kogebogsforfatter, Julie Bruun, har været på spil igen, og denne gang byder hun på lækre, glutenfri spinatboller.
Læs også: Opskrift på lækker low carb pasta lavet af bønner
Lad dig guide til de bedste spinatboller med havregryn og spinat. Opskriften her svarer til cirka 12 boller, alt afhængigt af, hvor store eller små du gerne vil have dem.
Det skal du bruge:
– 200 g frossen spinat
– 5 dl vand
– 1 spsk salt
– 2 spsk olie
– 1/4 pakke gær
– 150 g glutenfri havregryn (for eksempel fra Urtekram)
– 250 g fiberbagemix fra Urtekram eller almindelig grovmel
– 2 æg
– solsikkekerner som drys
Sådan gør du:
– Kom den frosne spinat i en skål.
– Kog vandet og hæld det over den frosne spinat.
– Når spinaten er tøet op, og vandet har fået en kølig temperatur, tilsæt da gær, salt og olie.
– Rør godt rundt og tilføj gryn og mel.
– Stil blandingen til hævning i køleskabet med et fugtigt klæde over.
– Efter ca. 8 timer (eller en nat) tages skålen ud og 2 æg tilsættes dejen.
– Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
– Rør dejen godt rundt og form en masse små boller.
– Kom dem på en bageplade og drys med solsikkekerner (andre former for kerner kan også bruges).
– Giv bollerne omkring 25 minutter (kig til dem undervejs.) De skal være gyldne, uden at blive tørre
Læs også: Få en lækker start på weekenden med chokobanan vafler
Julie Bruun anbefaler at bruge blandingerne fra Urtekram, da du på den måde undgår, at dine glutenfri boller bliver tørre eller begynder at smuldre.
I galleriet har vi samlet opskrifter og billeder på 7 slags brød og boller helt uden mel. Her finder du blandt andet boller med broccoli og hasselnødder. Velbekomme!
Psst… Brug pilene eller ‘swipe’ dig igennem for at se mere.
![](https://elle.dk/wp-content/uploads/2021/10/broccoliboller-1320x1320.jpg)
- 1 hel broccoli
- 1 æg
- 2 æggehvider
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 2 spsk loppefrøskaller
- 1 spsk oregano (kan undlades)
- 1/2 dl kokosfibermel
![](https://elle.dk/wp-content/uploads/2021/10/gulerodsboller.jpg)
- 3 dl affedtet sesammel
- 1/2 dl loppefrøskaller
- 3 små groft revet gulerødder
- 250 g økologiske æggehvider
- 1 dl græsk yoghurt, skyr eller hytteost
- 3 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
![](https://elle.dk/wp-content/uploads/2021/10/hasselnoeddeboller-1320x1320.jpg)
- 2 æg
- 2 dl yoghurt
- 50 g smør
- 2 tsk bagepulver
- Et nip salt
- 2 dl hasselnødder malet til mel
- 1 dl pofiber
- 2 spsk loppefrøskaller
![](https://elle.dk/wp-content/uploads/2021/10/groenstsagsfladbroed.jpg)
- 1 lille blomkål
- 1 lille broccoli
- 2 gulerødder
- 2 æg
- 3 spsk loppefrøskaller
- 1 tsk salt
![](https://elle.dk/wp-content/uploads/2021/10/squashboller.jpg)
- 1/2 dl chiafrø
- 1/2 dl hørfrø
- 1/2 dl solsikkekerner
- 50 g affedet mandelmel
- 50 g smagsneutralt proteinpulver
- 2 spsk loppefrøskaller
- 1 1/2 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1 lille revet squash
- 3 æg
- 1 1/2 dl vand
![](https://elle.dk/wp-content/uploads/2021/10/stenalderbroed_low_carb.jpg)
- 1 flaske økologiske æggehvider, 240 ml
- 100 g skyr (kan erstattes af hytteost/creme fraiche/græsk yoghurt)
- 1/2 dl olivenolie
- 200 g kværnede hørfrø
- 2 spsk hele hørfrø
- 5 spsk solsikkekerner (kan undlades)
- 1 lille tsk havsalt
- 2 tsk bagepulver
- 2 spsk loppefrøskaller
![](https://elle.dk/wp-content/uploads/2021/10/graeskarboller-1320x1320.jpg)
- 1/2 butternutsquash (fx. kun toppen)
- 1 lille squash
- 2 æg + 2 æggehvider (gem blommerne til at pensle bollerne med, eller brug dem til en mayo)
- 100 g pofiber (kan erstattes af kokosfibermel)
- 2 spsk kokosfibermel
- 2 spsk loppefrøskaller
- 1 1/2 dl skyr
- 1 tsk salt
- 1/2 dl solsikkekerner
- 1/2 dl græskarkerner + drys til toppen
![](https://elle.dk/wp-content/uploads/2021/10/fb_banner_940x3003_41.jpg)