Nem, kølig og forfriskende - her er en opskriften på en hurtig hjemmelavet isthe, der er både lækker og læskende i sommervarmen ...
Darjeeling-the kaldes ikke uden grund “theens champagne”. Den dyrkes kun i 85 haver i Darjeeling i Indien og fås derfor kun i begrænsede mængder. Man bør bestemt ikke snyde sig selv for denne theoplevelse, som har en smag, der er let, fyldig og sød. Særligt om sommeren er Darjeeling et hit, da den både kan nydes varm og kold som isthe forklarer Stine Hincheldey Alwén, ejer af Perchs Thehandel.
Læs også: Her er de bedste kalorielette sommersnacks
Den indiske Darjeeling the har en lækker sød og fyldig smag, som er perfekt til en kold og forfriskende isthe. Du har måske allerede forsøgt dig med hjemmelavet isthe, men vidste du, at det kræver en såkaldt ‘chok-nedkøling’ hvilket betyder at den varme the skal hældes over is og nedkøles hurtigst muligt for at bevare den fyldige smag og de mange antioxidanter, der findes i den indiske Darjeeling the.
Læs også: Opskrift på iskaffe + guide til KBHs bedste iskaffer
Opskrift på Darjeeling First Flush sommerdrik
10 tsk. Darjeeling first flush
1 liter vand
½- 1 dl koncentreret økologisk hyldeblomstsaft
Evt. rørsukker eller det kalorifrie Stevia, hvis drikken skal være sødere – tilsættes imens teen trækker.
Vandet bringes i kog og hældes over thebladene. Lad theen trække i 7 minutter. Hyldeblomstsaften tilsættes, og der røres rundt. Theen chok-nedkøles direkte over masser af isterninger. Hældes i smukke champagneglas og serveres på en varm sommerdag. Perfekt som velkomstdrink, der både kan nydes af børn og voksne.
Læs også: 7 sommersnacks der snyder