Sundhed

Opskrift på sund proteinbar med Ferrero Rocher smag

- 09/01/2015

Slurp! Januar behøver ikke at være kedeligt, bare fordi den skal være sund! Få opskriften på disse proteinrige chokoladebarer...

Proteinbarer er efterhånden at finde overalt, fra supermarkedet til 7Eleven og din lokale købmand – nogle mere sunde end andre og nogle mere proteinrige end andre. Men hvorfor ikke lave dem selv? Mange af dem smager himmelsk og kan fungere som en god snack efter træningen eller som erstatning for et måltid på farten.

ELLEs sunde madblogger Julie Bruun, der til daglig blogger på juliebruun.com giver her sit bud på lækre proteinbarer. Konsistensen af de lækre barer er karamelagtig og så lover hun at de smager himmelsk!

Måske din kæreste sågar kan se pointen i “sund januar”, hvis du disker op med disse? Eller måske du selv kan finde motivation til at komme i træningscenteret, hvis du ved at du kan se frem til en af disse efterfølgende?

Brug dem som motivator eller bare som sund snack på farten – hver bar indeholder 100 kcal. & 5,9 g protein og opskriften kommer lige her (se billeder i galleriet nedenfor)…

Ingredienser:

Bund:

  • 100 g dadler
  • 80 g hasselnødder
  • 2 spsk. kakao
  • ½ tsk. Salt2 spsk.
  • Vand (prøv dig frem til ønskede konsistens)
  • 20 g. sukrin

Proteincreme:

  • 1 scoop vanilje proteinpulver
  • ½ tsk. Vaniljepulver
  • 20 g. sukrin
  • 2 spsk. Vand (igen prøv dig frem)
  • Dækket med 50 g mørk chokolade (80%)

Sådan gør du:

Kom hasselnødderne ind i en 175 graders varm ovn i ca. 15 minutter. Tag dem efterfølgende ud og pil skallen af nødderne. Kom nu de afskallede hasselnødder ned i en minihakker/ blender sammen med dadlerne og kør rundt. Kom nu kakao, salt og sukrin ved og tilføj vandet lidt af gangen. Det må ikke blive vådt, eller splattet i konsistensen. Vandet er blot lige for at samle ingredienserne.

Smør nu massen ud på et stykke bagepapir, så det danner en firkant. Lav i mellemtiden en proteincreme ved at blande de fire ingredienser. Igen vær lidt forsigtig med vandet, så det ikke bliver for flydende. Hæld nu cremen over bunden.

Smelt til sidst den mørke chokolade og overhæld barerne med den. Stil dem på køl, så chokoladen smelter.

Skær dem til sidst i passende stykker (ca. 12).

…and enjoy! 🙂

Brug pilene i galleriet eller ‘swipe’ for at se billeder af det færdige resultat…