Sundhed

Thanksgiving with a twist – Pecan pie

- 02/11/2012

Her er opskriften på den lækreste pecan pie. Den smager, så englene synger.

Puha!
Jeg tilberedte engang en Thanksgiving dinner med en amerikansk veninde i Bruxelles, og jeg gør det aldrig igen. Det tog to dage, og køkkenet lignede en atomeksplosion. Den danske julemiddag er tapas ved siden af.

Men en pecan pie går jeg gerne i køkkenet efter igen. (Til 8-10 personer)

Dej
300 g hvedemel
150 g blødt smør
100 g flormelis
1 æg
½ vaniljestang, kornene
Fyld
65 g blødt smør
200 g muscovadosukker
4 æg
2½ dl lys sirup
1 vaniljestang, kornene
¼ tsk. salt
200 g grofthakkede pekannødder

Dej: Ælt alle ingredienserne sammen med hænderne til en dej. Ælt ikke
for længe, dejen skal bare være ensartet og hænge sammen. Stil dejen
kort i en halv time. Rul dejen tyndt ud og for en tærteform med den. Formen
skal ikke smøres, da dejen indeholder smør i forvejen og ellers vil glide
ned. Tryk den fast i kanter og bund. Stil dejen køligt, mens resten af tærten
forberedes.

Fyld: Forvarm ovnen til 190 grader, og tag risten ud. Rør smør og sukker
cremet i en skål. Pisk æg, sirup, vaniljekorn og salt i blandingen. Rør pekannødderne
i blandingen, og fordel den på bunden i formen. Kom et stort
stykke sølvpapir på risten. Stil tærten ovenpå, og pak sølvpapiret lidt op
om siderne på tærten. Bag den ved 190 grader i fem minutter, skru ned til
160, og bag videre i 40-45 minutter. Hold øje med den! Fjern sølvpapiret
efter 30 minutter, og bag videre, til dejen er let brun, og fyldet har sat sig.
Du skal kunne stikke en tandstikker eller knivspids ned i fyldet og tage den
ren op igen. Køl tærten helt af før servering.