Sundhed

Fordi strandtennis er ‘so last year’

- 28/06/2012

Denne sommer skal du spille beachminton på stranden!

Det er en udbredt misforståelse, at vi kun bliver tykke af julemad og chokolade om vinteren…
Vi taler af erfaring, når vi siger, at sommeren godt kan være lidt rigeligt god ved sidebenene med alle de is, man kan nå at spise, mens man tilbringer en hel dag på maven i sandet.

Derfor er det en god idé at gøre, som drengene er gode til, nemlig at spille bold i strandkanten.
Og nu er de ren ny strand-sportsgren på vej til Danmark, nemlig beachminton!

Beachminton er populært sagt en blanding mellem badminton og strandspil på en bane, hvor farten på bolden kan komme op på 300 km/t. Første gang, man i København kan stifte bekendtskab med det nye spil, bliver i Tivoli på lørdag d. 30. juni mellem 11:00 -17:00, hvor gæsterne kan prøve spillet og vinde præmier i små konkurrencer.

Beachminton, der oprindeligt startede i Tyskland og siden har bredt sig til andre lande, spilles efter samme regler som i badminton, men der spilles på en anden bane og uden net. Fjerbolden er dog skiftet ud til fordel for en tungere plasticfjerbold og ketsjeren er langt mere massiv og med hårdere strenge. Banen består af 2 kvadrater på 5,5 meter, der har en afstand på 10 meter. Spillet går kort fortalt ud på at slå bolden i jorden på modstanderens bane. Rammer man ikke indenfor modstanderens baneområde, scorer modstanderen et point.
En kamp spilles bedst af 3 sæt til 21 point, og vinderen er den, der er først vinder 2 sæt.

Så værsågod!
Ny sommersport, som samtidig træner kroppen og sørger for, at du får sol mover hele kroppen, er serveret!

Læs her, hvilke (sunde) madvarer, du IKKE bør spise lige inden, du træner.