Sundhed

Sådan optimerer du let din løbetræning

- 01/10/2012

Giv din løbetur et boost ved at undgå disse fire ting

Mange vælger i dag at holde konditionen ved lige ved at løbe.
Det er en smart træningsform, da den kan udføres hvor som helst og når som helst, og så er man ikke afhængig af at nå ned i fitnesscenteret til et bestemt tidspunkt.

Men selvom du ikke løber længere end 30-40 minutter, er det stadig vigtigt at give din krop helt optimale betingelser til løbeturen.

Her er fire vigtige ting, du aldrig må gøre i forhold til din løbetur:

Droppe opvarmningen
Selvom din løbetur ikke er lang, skal du stadig varme dine muskler godt op. Gå i et højt tempo, lav nogle sprællemænd og løb op og ned ad en trappe, så du bliver varm og klar til løbeturen. Det betyder nemlig, at du har mindre risiko for at få skader.

Spise for meget mad
Du forbrænder – alt efter dit tempo – omkring 300 kalorier på en halv times løbetur. Derfor behøver du altså ikke spise en stor portion mad inden løbeturen for at have energi nok.

Du kan evt. spise en mindre snack noget tid før løbeturen, f.eks. et stykke frugt, lidt hytteost eller et stykke knækbrød med ost. Efter løbeturen kan du også snuppe en snack, og det kunne f.eks. være en banan, lidt græsk yoghurt eller ost.

Drikke på løbeturen
Når du kun skal løbe 30 minutter, er det ikke nødvendigt at slæbe en vandflaske med. Udover den ekstra vægt kan et for højt vandindtag på løbeturen medføre kramper. Sørg i stedet for at have drukket masser af vand inden løbeturen, så din krop er hydreret. Drik også godt efter løbeturen.

Hvis det er ekstremt varmt i vejret, er det måske en god idé at have en lille flaske vand med, som du kan drikke langsomt.

Bære ekstra vægt det forkerte sted
Hvis du vil have lidt ekstra udfordring på din løbetur, kan du slæbe ekstra vægt med. Men det er en rigtig dårlig idé at bruge de vægte, der kan sidde på ankler eller vriste. Det belaster meget og giver øget risiko for skader. Tag i stedet en vest på med ekstra vægt, som i højere grad fordeler vægten på kroppen.

Hvis det handler om at gøre din krop stærkere, så kan du i stedet udfordre den med intervaltræning eller bakketræning.

Kilde: www.fitsugar.com