Sundhed

Det skal juices!

- 01/09/2014

Saft og juice hitter i de danske køkkener. ELLE har været på besøg hos Aarstiderne, og giver dig her opskriften på en juice, der kan erstatte din morgenmad!

ELLE har været på besøg hos Aarstiderne på deres gård i Krogerup, hvor vi så nærmere på ‘det nye sort’ indenfor sundhed: Juice og safter…

På en dejlig gård lidt udenfor Humlebæk, ligger en af Aarstidernes gårdbutikker – Krogerup Avlsgaard. Med Københavns pulserende byliv, stressende morgentrafik og en forholdsvis begrænset natur, var det mere end skønt at besøge Krogerup Avlsgaard, der, kun få km udenfor København, bød på dejlig natur, frisk luft og alt godt fra haven.

Og de havde virkelig ‘alt godt fra haven’. På Krogerups Avlsgaard, der er forpagtet af Aarstiderne, finder du et økologisk landbrug, hvor der dyrkes alt fra korn, æbler, gulerødder, græskar, rødkål til majs, løg og rødbeder.

Se også: 6 opskrifter på brød uden mel

De fleste – inklusiv os selv – forbinder normalt grøntsager med noget, der serveres som tilbehør til kød i aftensmaden, eller noget vi spiser som en hurtig eftermiddagssnak. Men det skal der laves om på! I hvert fald hvis du spørger grundlæggeren af Aarstiderne, Søren Ejlersen, der mener at danskerne skal bruge grøntsagerne meget mere, og i en ny form – det skal juices!

Læs også: Spis dig til en flad mave med disse 12 madvarer

Søren Ejlersen fortæller, at juice er utroligt sundt for din krop og sind, da mange grøntsager er rensende for vores system, forkælende for vores celler og ikke mindst en hjælp til at styrke immunforsvaret. Hvis man skal have succes med at integrere en sund livsstil i en travl hverdag, som vi alle kender, så er det alfa omega, at det er praktisk og vigtigst af alt – nemt!

I følge Søren Ejlersen kan du fx uden bekymring lade en juice erstatte din morgenmad: “Hvis du tager 4 dl. jordskok-fennikel-persillerod juice, vil jeg næsten garantere, at du ikke er sulten før kl. 12 igen”, lyder det fra Søren Ejlersen.

Se opskriften her:

– 300 gram jordskok
– ½ fennikel
– 100 gram persillerod
– ½ citron inkl. skal (økologisk)
– 1/8 mellemstærk chili

… Så der er vist ikke mere at sige end… Juice det!

Pssst! Hvis du er klar på endnu mere juice, nye opskrifter, og måske selv brænder inde med en genial juice-opskrift, kan du komme med til “DM i Saft”, der afholdes af Wilfa og Aarstiderne d. 7. september i Politikens Hus. Se mere information om arrangementet, billetter og deltagelse i konkurrencen HER.