Sundhed

Sæson for god smag

- 06/05/2009

Sæson for god smag - Køb årstidens frugt og grønt – det er bedst, sundest og billigst

 

Sæson for god smag – anbefalinger til forårets kost

Så er foråret for alvor på vej, og derfor vil jeg anbefale to ændringer i dine madvaner. For det første ikke et farvel – men et på gensyn – til vinterens lidt vanskelige grøntsager, rodfrugter og kål, som mange har svært ved få sneget ind i favoritretterne. For det andet et velkommen til knasende sprød salat, fantastiske asparges og knaldrød rabarber.

Se også: Opskrift på sund proteinbar med Ferrero Rocher smag

Hele tre ting …
Årstidens grønt smager altid bedst, er sundest og billigst. Og selv om det er hele tre ting, er den god nok. Frisk dansk frugt og grønt, der er naturligt modnet, smager bare bedre. Og friskhed betyder også sundhed. Frugt og grøntsager mister helt op til 50 procent af vitaminindholdet – hver dag – hvis ikke de opbevares korrekt. Og så kan du selv regne på, hvor mange vitaminer, der er tilbage i en mango fra Brasilien, der efter et par ugers transport og opbevaring lander på dit køkkenbord. Og som har bidraget til den globale opvarmning på rejsen. En tredje ikke helt uvæsentlig faktor er prisen. Lær at udnytte årstidernes vidunderlige variation til din fordel i køkkenet, det betaler sig både for din sundhed, skønhed og pengepung.

Naturlig vej til sundhed
Den naturlige variation, du får med frugt og grønt, hvis du følger naturen, er den allerbedste og sundeste måde at få de nødvendige næringsstoffer. Maj er startskuddet til et halvår med skønne bær, grøntsager og frugter. Men vil du have mest for pengene, så bandlys f.eks. blåbær i maj. Her er smag og sundhed helt i bund. Bliv klogere på sæsonens lækkerier hos Sæson for god smag, eller køb Camilla Plums bog Grønt (to bind).