Sundhed

Lotte Arndal giver sikre tips til en smuk sommerkrop

- 14/07/2010

ELLE har talt med træner og kostvejleder Lotte Arndal, som giver dig svaret, hvad enten det er vægten, huden, håret eller energiniveauet, der trænger til et skub i den rigtige retning

Det er nu engang sjovest at hoppe i yndige sommerkjoler og farverige bikinier, når man er glad og tilfreds med sin krop og sit udseende.

1. Spis som en dronning til morgen, en prinsesse til frokost og en tigger til aften
Husk for alt i verden at spise morgenmad. Det er meget dumt at ‘spare’ på kalorierne fra morgenmaden. Du kickstarter forbrændingen med en sund morgenmad og skaber energi til at komme godt i gang med dagen. Prøv et stort morgenmåltid, gerne bestående af fisk, grønt og eventuelt nogle bær.

2. Vidunderlige vand
Drik mindst to liter vand hver eneste dag. Vand er essentielt for stort set alle processer i kroppen – og her tæller te, kaffe og sodavand ikke med.

Kort om Lotte Arndal

Lotte Arndal, 40, er indehaver af Arndal Spa & Fitness på Hotel D’Angleterre i København. Ud over at være mor til to, træner og kostvejleder, har Lotte skrevet flere bøger om kost, krop, sundhed og træning, bl.a. Den hele kvinde og Sundhed og balance. Lotte har en cand.merc. i international økonomi og er i USA blevet uddannet til kostvejleder.

3. Brug din krop
Sørg for at bevæge dig en halv til en hel time hver eneste dag. Du behøver ikke nødvendigvis at gå i fitnesscenter hver dag! Du skal bare sørge for, at din puls stiger, og du bliver forpustet ca. 15 minutter hver dag.

4. Altid ædru
Hvis du gerne vil af med et par kilo, bør du virkelig begrænse dit indtag af alkoholiske drikke. Alkoholen står øverst i kroppens ‘forbrændingshierarki’. Det betyder, at kroppen altid vil sørge for at brænde alkoholen af før alt andet. Derfor kan du ikke forbrænde fedt, så længe der er alkohol i blodet.

5. Grønt gør godt
For såvel vægtens som hudens og hårets skyld bør du spise en ordentlig omgang grøntsager hver eneste dag. Spis 400-600 gram grøntsager hver dag – og gerne et-to stykker frugt også. Variér ved at spise grøntsager med forskellige farver. Dermed sikrer du, at du får forskellige vitaminer.

6. Vælg det rigtige
Sammensæt alle dine måltider af sunde proteiner (fjerkræ, fisk, skaldyr og kød), langsomme kulhydrater (grove grøntsager, fuldkornsrugbrød og bælgfrugter) og sundt fedt (nødder, mandler, koldpressede planteolier og fiskeolie).

7. Sleeping beauty
Sov otte timer hver eneste nat. Og sørg for, at din søvn ligger i tidsrummet mellem klokken 21.30 og 07.00. Forsøg at sove på samme tidspunkt hver dag – også i weekenden – ellers forstyrres din søvnrytme. Én ting er, at de fleste spiser mere ufornuftigt og indtager større portioner, hvis de er trætte, og en anden ting er, at mængden af stresshormon øges ved manglende søvn – og for meget stresshormon kan medføre vægtforøgelse.

Andre relaterede links:


Anne P. tester
zumbafitness

Claudia Schiffers
beautytips

Anne P. tester
sig selv