Mascara er big business! Der bliver lanceret utallige af dem hvert år, og for hver gang udvikles der et nyt behov hos os forbrugere. Vipperne skal være længere, mørkere og mere voluminøse, de skal bukke let og holde en evighed. Og som om udseendet ikke var nok, forventer vi også, at mascaraen både plejer vores vipper og modstår vind og vejr. Men hvad har vi i vente?
Lad os lige få slået fast: En mascara er ikke bare en mascara. Og selv om du måske tænker, at det afgørende valg ligger i farven, så er det faktisk i børstehovederne, den virkelig spændende del er – det er nemlig dér, der så absolut forskes mest, og dér, hvor hele forskellen ligger.
Se ELLEs skønhedsredaktør udvælge sine mascara-favoritter i galleriet her
Om den er buet, kegle- eller timeglasformet er på ingen måde tilfældigt. Hvert og ét af de finurlige børstehoveder er unikke og bliver naturligvis patenteret.
Ja, der sidder faktisk advokater og tæller børstehår for at sikre sig, at børsterne ikke bliver kopieret, for der er millioner af kroner på spil ved hver lancering.
Læs hvordan du får 50’er-øjne med kant her
Vigtigheden af den lille og så godt som usynlige plastikdoseringsring, der sidder for enden af hylsteret, skal heller ikke undervurderes.
Den er nemlig ganske genial og designet til at dosere børste med den mængde mascaraformular, der nøjagtigt skal til for at give dit øje det lovede look.
En ualmindelig god grund til aldrig at skubbe din mascarabørste frem og tilbage i hylsteret; det er spild af mascara og udtørrer den hurtigere, fordi du derved pumper luft ned i hylsteret og udtørrer formularen.
Der er således en smuk treenighed mellem børsten, mascaraformularen og doseringsringen; en synergi, der faktisk allerede så dagens lys tilbage i 1958, hvor Helena Rubenstein lancerede mascaraen, som vi kender den i dag – også kaldet den automatiske mascara.