Skønhed

Jurlique – nu med solfaktor

- 30/05/2009

Et af verdens reneste hudplejemærker, australske Jurlique, er klar med deres første dagcreme med solfaktor – en revolutionerende nyhed, da biodynami, solbeskyttelse og EU-regler ikke er kendt for at gå hånd i hånd.

Det næsten 25 år gamle biodynamiske hudplejemærke Jurlique er drevet af filosofi en om, at sundhed og skønhed kommer fra omtanke, respekt og kærlighed til miljøet. Nu lancerer de deres første dagcreme med solfaktor, hvilket i australske Jurliques verden er revolutionerende, da der skal arbejdes hårdt for ikke at gå på kompromis med de holistiske principper og EU’s strikse regler.

Svært med solfaktor

De gamle begreber som ‘forud for deres tid’, ‘pionerer’ og ‘banebrydende’, der har hængt ved Jurlique i et kvart århundrede holder med deres kommende nyhed, dagcremen med spf stadig ved. Biodynami, anti-age og solfaktor på én gang. Det er nemlig en svær øvelse at få tilført solfaktor i en økologisk eller biodynamisk creme inden for EU’s grænser

EU-bureaukrati

EU’s regler dikterer, at der i en solcreme både skal være et fysisk filter (som godt kan laves uden kemi) mod UVB-strålerne og et kemisk filter (som af indlysende grunde ikke kan laves uden kemi), der beskytter mod de mere farlige UVA-stråler.

Se også: Hvilken solfaktor skal du bruge?

Fysisk filter uden på huden

“Men fordi Jurliques nye produkt er en dagcreme med solfaktor har de trods deres håndfaste biodynamiske principper kunnet muliggøre netop dette ved brug af et fysisk filter. Filteret lægger sig simpelthen uden på huden, og derved undgår huden at blive irriteret eller yderligere sensitiv. Det betyder også, at det kemiske filter ikke er en nødvendighed, da cremen ikke er en decideret solcreme.” siger Lise Frølund, der sammen med sin søster Anne står bag Jurlique i Danmark.

Urtet og økologisk bevidst

Da Jurlique i 1994 kom til Danmark, var det langtfra hipt at være urtet og økologisk bevidst. Men mærket havde allerede eksisteret i knap ti år og havde med voldsom fart fået succes i Australien og Asien, så søstrene Anne og Lise Frølund tøvede ikke med at hive mærket til Danmark, hvor de siden har haft agenturet.

Startede med to kufferter

Faktisk startede de så basalt som med to kufferter fyldt med produkter. “Vi var bare overbeviste. Så mange mennesker kan ikke tage fejl,” fortæller Lise Frølund og hentyder til Jurliques succes i hjemlandet. I dag anses Jurlique for at ligge i den tunge ende af produktskalaen, og det kan bestemt konkurrere med luksusmærkerne.

Jurlique forhandles bl.a. i Allershoppen

 

BIODYNAMIK: EFTER NATURENS CYKLUS
Jurlique blev grundlagt i Australien i 1985 af kemiker og hortonom Jürgen Klein og hans kone Ulrike. Mærket er kendt for at være så meget i pagt med naturen, at de naturlige ingredienser (urter), der dyrkes på en stor farm i Australien, sås og høstes i forhold til solens og månens cyklus. Planterne bliver oftest håndplukket når de er allermest fyldt med energi som ifølge Jurliques ideologi bringer planternes livskraft og sundhed videre til huden. Der bliver aldrig brugt pesticider, insektgift eller kemikalier i biodynamisk landbrug.