Modeugen

Fotograf & assistent

- 09/09/2009

Modefotograf Henrik Bülow og hans faste assistent Ditlev Rosing fortæller om modeverden set gennem deres kameralinse!

Henrik Bülow
Modefotograf Henrik Bülow har fotograferet nogle af de smukkeste modeller og flotteste modeserier til både danske og udenlandske magasiner og kampagner, og for ham er et godt billede i høj grad et spørgsmål om samarbejde, men … “Jeg tror, jeg har ry for at være temmelig dominerende, men kun når de andre aktører ikke har noget at byde på. Som fotograf har man det største ansvar, for hvis vejret, modellen, stylingen, håret eller makeuppen ikke fungerer, ryger det altid tilbage på fotografen. Derfor bliver min egen æstetik for det meste altafgørende, for hvis jeg ikke kæmper for takt og tone, kan jeg lige så godt pakke sammen. Og de fleste kunder bruger jo mig, fordi de ved, jeg kan levere noget personligt til dem.”

Ditlev Rossing
Ditlev Rosing, der er en af Henrik Bülows faste assistenter, sigter (som de fleste assistenter) selv mod at blive den kreative kraft, men holder sig ellers lidt i baggrunden under optagelserne. “Jeg kommer da med forslag, men kun hvis jeg bliver spurgt. For mig gælder det lyset, at det ser så godt ud som muligt, og jeg går op i mit håndværk. Jeg er nok ikke særlig modefikseret, men jeg bidrager til moden med den måde, jeg arbejder på.”

Læs også:
Modeverden indefra: Designeren

Modeverden indefra: Indkøber & sælger

Følg med på elle.dk, når vi de kommende dage går under huden på modebranchen med en hel række artikler om modeverden indefra!