Trends

Melanie Buchhaves 10 stilbud

- 17/09/2009

En af Danmarks førende stylister, Melanie Buchhave, deler sin (gode) stil med dig. Her kommer hun med bud på, hvordan du gør hverdage til festdage, og hvordan løse frikadeller over ørerne kan fuldende dit outfit.

1. UNDERTRØJER ER ET MUST. Når det kommer til basis, er jeg helt klart til en godt slidt tanktop. Jeg kan altid bruge en undertrøje med patina i nuancer, der spænder
lige fra karry til grå – bare alt andet end ‘Lego-farver’.

2. FARVELØSE FARVER. Jeg er meget kræsen, når det kommer til farver, og jeg ender tit i noget ‘farveløst’. Det er ikke, fordi jeg aldrig går i farver, men mit skab er bare spækket med gråt. Jeg synes hurtigt, at jeg kommer til at se pjattet ud i stærke farver.

3. GØR HVERDAG TIL FEST. Jeg elsker, når folk ligner et festfyrværkeri på en tirsdag. For min skyld må hverdagene gerne være festlige. Jeg kan selv finde på at tage et strutskørt på en ganske almindelig dag, bare fordi jeg er i humør til det.

4. ESSENTIEL INVESTERING. Jeg anbefaler at investere i unika-design. Det kunne for eksempel være fra Moon Spoon Saloon, der laver limited edition-items, der både er mode og kunstværker i et. Og hvem ved; måske bliver de penge værd en dag.

5. HOLDBART TILBEHØR. Mine yndlingsaccessories er tasker og sko. Jeg er vild med genbrugstasker, og de må gerne være i guld, sølv eller metallic nuancer. Fodtøj fra Acne er en sikker investering, og det gælder både deres sandaler, sko og støvler, som holder både stilmæssigt og i kvaliteten.

6. NEGLELAK HVER DAG. I mine øjne er neglelak den daglige detalje, der sætter prikken over i’et. Og det fantastiske er, at der er utallige nuancer at vælge imellem lige fra knaldrød til mere nude farver og sort. Min yndlingskulør er orange.

7. SKÆVE FRISURER. Jeg er vild med, når folk tør være individuelle og skæve i deres valg af frisure. Jeg vil meget hellere se en løs prinsesse Leia-inspireret frikadelle over øret eller en korthårsfrisure end den evige knold i nakken.

8. INDIVIDUEL STIL. Jeg synes, at god stil er at have sin egen stil. Det bedste, jeg ved, er, når folk tør skille sig ud og satse på det, de synes er smukt, frem for hvad moden dikterer. Anne Marie Helgers stil er hendes helt egen, og kunstneren Anna Maria fra Ingen Frygt (kunstnergruppe, red.) ser altid fantastisk ud i tøj, der ikke nødvendigvis er moderne.

9. HVIS DU KUN HAR FEM MINUTTER. Fokusér altid på sko og hår, hvis du skal ud ad døren i en fart.

10. BEDSTE STILTIP. Jeg synes, det fungerer godt med et ‘slapt’ outfit, for eksempel jeans og undertrøje, tilsat en anderledes detalje som en laksefarvet brude hovedbeklædning fra 1980’erne

MELANIE BUCHHAVE

Den 35-årige selvlærte stylist laver modeserier for en lang række magasiner og kampagner for designere. Hun er derudover stylist for det kreative kollektiv Moon Spoon Saloon, der arbejder i spændingsfeltet mellem kunst og mode. Senest har Melanie Buchhave stylet næste års sommerkollektion for Rabens Saloner på Bali.

Se mere på moonspoonsaloon.com

Læs også Moonspoon Saloon går til teateret