Trends

Højtaljede bukser

- 20/02/2009

De er feminine, sexede og flatterende. Brugt rigtigt med en enkel overdel og gerne til høje sko er højtaljede bukser enhver kvindes bedste ven.

Højtaljede bukser er omgærdet af en vedholdende myte om, at de kun er klædelige, hvis man har meterlange ben og ingen hofter. Men intet kunne være mere forkert. Det er faktisk de senere års skinny look, du burde betragte som fjenden, fordi det får dig til at ligne en gulerod – bred oppe, smal nedadtil. Højtaljede bukser derimod kan både stramme maven ind og forlænge dine ben, så hvad holder dig egentlig tilbage? De helt tætsiddende er kun for de høje og tynde, men de brede og dem med svaj er for alle.

Katie Hillier, accessory-designer, Marc Jacobs
– Jeg kan huske et loppemarked for flere år siden i Florida, hvor jeg forelskede mig i mit første par højtaljede. Frontpanelet holder dig bare inde. Det er ligesom at gå til pilates – pludselig har du en rygrad. De havde været et par herrearbejdsbukser; de var funktionelle og skræddersyede.

Susanne Rützou, designer
– Til hverdag foretrækker jeg smalle højtaljede bukser, da de fungerer godt med flade sko. Jeg trækker dem gerne lidt ned bagpå for at skabe et mere skødesløst look; det kan næsten betegnes som hængerøv. Brede højtaljede bukser kræver høje sko og er derfor, for mig personligt, mere til festbrug.

Scott Morrison, grundlægger og designer, Earnest Sewn
– I mine øjne personificerede Jane Birkin det stilige boheme-look. Earnest Sewns højtaljede Wellesley-bukser sidder til i den rigtige talje (ikke over), harstiklommer og brede ben. Jeg vil gerne se dem båret med en klassisk T-shirt stukket ned i jeansene, en høj hæl for at tilføre højde og et tyndt bælte.

Kim Noorda, model, Viva London
– De ser søde ud med et par flade hvide Converse, slidte T-shirts og fede skjorter. Jeg ønsker mig et lækkert løst par fra Chloé. Selv når du bare har flade sko og en afslappet top til, gør de bare det hele lidt mere stiligt, lidt mere festligt.

Elise Gug, designer
– Der har nu i efterhånden flere sæsoner været fokus på det meget feminine look, så jeg syntes, det ville være cool med et use your boyfriend’s-look. Herrebukserne er med læg og høj talje, og det kan så kombineres med en herrejakke, en T-shirt eller en feminin bluse og et par gummisko.

Spillereglerne for højtaljede bukser
Dos:
1. Kombiner med hæle for et flatterende look, der får dig til at synes højere.
2. Brug en skarpt skåret jakke til.
3. Tjek Chloé for inspiration.
4. Brug et bredt, tætsiddende bælte i taljen.
5. Brug brede højtaljede bukser til et par Converse og en T-shirt for et mere afslappet look.

Don’ts:
1. Undgå for mange detaljer på overkroppen – hold det enkelt.
2. Du skal ikke stikke en stor top eller striktrøje ned i.
3. Vælg den rigtige længde. Det perfekte er godt en centimeter over gulvet, når du har hæle på.
4. Du må ikke falde sammen – stilen giver dig opmærksomhed, så ret dig op!