Annonce

Kom med til skandinaviens største kunstmesse, der åbner fredag – og hvor du kan se og købe kunst til rimelige priser

- 28/08/2024

Du vil blandt andet kunne opleve (og købe) kunst fra de københavnske gallerier Nicolai Wallner og Martin Asbæk – og vil du i gang med at samle på kunst, er det et oplagt sted at starte.

Er du vild med kunst, eller kunne du bare virkelig godt tænke dig at komme igang med at blive samler?

Denne weekend (29. august til 1. september) afholdes skandinaviens største kunstmesse, Enter Art Fair, hvor der er rig mulighed for at udforske kunstverdenen og ikke mindst til at erhverve sig værker fra interessante – internationale som lokale – kunstnere.

Messen i år kommer nemlig til at huse hele 96 gallerier fra 46 byer over 20 lande – og heriblandt vil der højest sandsynligt også være nogle danske gallerier, som du allerede er på fornavn med.

Herunder har vi udvalgt ni kunstnere, som i hvert fald er nogle af dem, som er værd at holde øje med under årets messe – men det betyder jo langt fra, at du skal stoppe efter de ni.

Under messen kan du erhverve dig kunstnernes værker, hvad end du har den helt store pengepung med eller bare vil starte dit kunsteventyr. Messen kører hele weekenden fra fredag til søndag, hvor der selvfølgelig også vil være at købe en bid mad, så du ikke skal træffe store beslutninger på tom mave.

Foto: Casper Braat, Courtesy: TORCH Gallery Amsterdam
Caaper Braat hos Torch Gallery

Kunstner: Casper Braat

Værk: Med værkserien ‘Work in Progress’ (2024) kan du blandt andet opleve værket ‘Traffic Cone’, der udstilles i samspil med seriens øvrige skulpturer – alle i Carrara hvid, marmor. Hver i sær er de enkelte skulpturer formet som forskellige dele, man vil forbinde med en bils årlige syn på bilværkstedet, og som selvfølgelig er produceret i 1:1 størrelse.

Galleri: Torch Gallery (NL)

Gallery Torch i Holland præsenterer under årets Enter Art Fair kunstner Casper Braat, som er kendt for sine skulpturer, håndfærdiggjorte i italiensk marmor. Braat er fascineret af forbrugersamfundet som resultat af kapitalismen, hvor konsumption er en så indlejret del af vores hverdag. Hans værker portrætterer hverdagslivets helt basale attributter, der ved at blive produceret i marmor opstiller disse ordinære genstande på en pedestal, der med sin polerede marmoroverflade får beskueren til at glemme problematikkerne ved forbrugerkulturen. En form for hyldest og samtidig et ironisk take på den verden, vi lever i, hvor den modstandsdygtige marmor symboliserer, at forbrugerkulturens vil vare for altid.

Foto: Galleri Nicolai Wallner

A kassen hos Galleri Nicolai Wallner

Kunstnergruppe: A kassen

Værk: Bronze Pour LXXI (2021)

Galleri: Galleri Nicolai Wallner (DK)

Fra danske Galleri Nicolai Wallner kan besøgende i år blandt andet opleve værket Bronze Pour LXXI, skabt af den danske kunstnergruppe A Kassen. Gruppens værker er nemt genkendelige, når de bevæger sig i et grænsefelt, der udforsker forholdet mellem form og indhold ved helt ukontrolleret at lade de kemiske og fysiske reaktioner bestemme udfaldet af værket – eksempelvis ved at hælde bronze ned i vand og lade vandet forme materialet. A Kassen vil med sin kunst vise, hvordan objekter fra hverdagen, der kan synes helt ordinære og uden dybere betydning, får liv, når man ser dem gennem kunstens linse.

Foto: Galleri Nicolai Wallner

 

Foto: Nils Stærk Chromogenic print, Kodak Endura paper, 45 x 57 cm (17,72 x 22,44 in), Edition #1/3, 1AP

Torbjørn Rødland hos galleri Nils Stærk

Kunstner: Torbjørn Rødland

Værk: The Tube (2022)

Galleri: Nils Stærk (DK)

Norske Torbjørn Rødland udtrykker sig gennem fotografiets kunst, som han fanger med sit våben; et film-kamera. Han formidler i høj grad virkeligheden, som den tager sig ud, og kan til tider have et noget dystert men selvbevidst udtryk – ofte med en symbolsk og erotisk agenda. Rødland formidler alt fra stilleben over portræt og til landskaber, men fælles for kunsten er, at han inviterer beskueren til selv at fortolke sine værker alt efter hvilken kulturel, politisk og social kapital vi besidder. For på den måde forlænges relationen mellem beskuer og billedet.

Foto: Von Bartha

John Wood og Paul Harrison hos galleri Von Bartha

Kunstner: John Wood og Paul Harrison

Værk: 12 signs for a park (2024)

Galleri: Von Bartha (CH/DK)

John Wood og Paul Harrison er kendt for deres formidling af en kombination mellem tragedie, komedie og ironi i ét og samme væk. Med disse 12 installationsværker, der tapper ind i kunstneres skulpturelle og minimalistiske stil med fokus på mennesket i relation til sine omgivende arkitektur, skaber de atter en serie af værker, der har karakter af performance og installationskunst. Kunstnerduoen, der tidligere arbejdede med det skrevne og talte sprog som skjulte elementer, har de seneste år inkorporeret skriften visuelt på deres værker i stedet for bag værkerne –og det er disse 12 statiske værker, som i år kan opleves på Enter Art Fair, et eksempel på. Værket, der ses foroven, er en digital sketch af det endelige værk, som endnu ikke er installeret, men som under kunstmessen vil slå rødder udendøre de tre dage.

Foto: Clare Woods / Martin Asbæk Gallery Knot, 2024. Oil on aluminium, 70 x 70 cm

Clare Woods hos Martin Asbæk Gallery

Kunstner: Claire Woods

Værker: Knot (2024) – Old Beautiful (2024) – Over Voice (2024) – Scent from Heaven (2024) – The Melting (2024)

Galleri: Martin Asbæk Gallery (DK)

Den britiske kunstner Clare Woods er optaget af at udtrykke det mærkværdige ved et objekt gennem sine olie-på-aluminium-malerier. Hun inspireres af sine intuitive møder – ofte med fotografier – og er betaget af at formidle, hvordan fortidens kunst har relevans for nutidens. Selvom Woods arbejder med flader, er kendes kunst karakteriseret ved, at hun får fladen til at få tredimensionel karakter, hvilket udmønter sig i nærmest surrealistiske værker, hvor beskueren indhylles i en form for underbevidst sindstilstand, der ligger gemt i værkerne. Under Enter art Fair lancerer hun desuden sin nye bog ‘As I Please’, og der vil være bogsignering på Martin Asbæks messestand fredag den 30. august kl. 11.

 

Foto: Hans Alf Gallery Mie Olise Kjærgaard Rabble Rouse Racers, 2024 130 x 150 cm - acrylic on canvas

Mie Olise Kjærgaard hos Hans Alf Gallery

Kunstner: Mie Olise Kjærgaard

Værker: Rabble Rouse Racers (2024) Towards the Focal Point (2024) Treeing It Up (2024)

Galleri: Hans Alf Gallery (DK)

Mie Olise Kjærgaard arbejder i en bred palette af udtrykformer fra maleri over skulptur og til installationer – og derfor kan besøgende opleve flere medier under årets kunstmesse. Gennem sin kunst er hun optaget af at formidle, hvordan samfundet og kvindens rolle kan ses som konstruktioner, og hvordan disse konstruktioner kan beskrive det samfund, som de er en del af. Ofte portrætteres kvinder i alt fra mere fantasifulde og eventyrlige settings mens de i andre værker placeres i mere socialrealistiske omgivelser. Men fælles er, at kvinderne i værkerne udforsker livet, hvorfor Mie Olise Kjærgaards kunst kan ses som en kvindelig hyldest, hvilket også trækker tråde til hendes helt tidlige kunst, hvor hun tog en mere feministisk vinkel på sine værker.

Foto: Courtesy Galleri Riis

Marie Buskov hos Galleri Riis

Kunstner: Marie Byskov

Værker: Med udstillingen Twenty-One-Folds (2024) kommer Byskov til at præsentere en værker, der omfatter både en række skulpturer, digitale værker og vandfarvemalerier på papir.

Galleri: Galleri Riis (NO)

Danske Marie Byskov har de seneste år fået stor gennemslagskraft på den norske kunstscene for sin abstrakte kunst, som hun udtrykker gennem en række forskellige medier lige fra papir og vægge til mere skulpturelle og installations-lignende kunstkonstruktioner i både stål, bronze, sten og aluminium – men som altid har et elegant udtryk. Dette ses eksempelvis i udstillingen, hun viser på årets Enter Art Fair, hvor en origami-lignende skulptur i træ får et let udtryk ved at svæve fra loftet. Overordnet er Byskov interesseret i at formidle det rum og den dialog, der opstår i spændingsfeltet mellem eksempelvis noget velkendt og noget imaginært, noget konkret og noget abstrakt og mellem det håndgribelige og det digitale.

Mixed media, 42 x 20 x 16 cm

Oliver Czarnetta hos galleri Lucía Mendoza

Kunstner: Oliver Czarnetta

Værker: Spectrum Mutabor (2024). Desuden vil Czarnetta ligeledes medbringe værket Tubes (2024) og et andet, som endnu ikke er færdiggjort.

Galleri: Lucía Mendoza (ES)

For den tyske kunstner Oliver Czarnetta er menneskets personlighed som et løg. Den er bygget op af forskellige lag. Generelt omdrejer hans kunst sig om jeg’et som et statisk udgangspunkt, der stammer fra illusionen om et mikreokosmos. Ifølge Czarnetta udfoldes jeg’et personlighed som et produkt af forholdet mellem alle de lag, vi består af, og derfor går jeg’et fra et statisk udgangspunkt til en udfoldende personlighedsproces. Derfor er det for kunstneren først, når beskueren bevæger sig om værket, at det kommer til live. Med sit primære udtryk i glas har kunstneren et ønske om at beskueren skal lade alle sine tanker slippe væk.

Foto: Et tidligere værk af Oliver Czarnetta, der demonstrerer hvordan hans kunstværker installeres i naturen

 

Foto: Simon d’Exéa Andrés Anzas udstilling "Anza solo show" på Galleri Anna Marra i Rom i perioden april til maj 2023.

Andrés Anza hos Galleria Anna Marra

Kunstner: Andrés Anza

Værker: Værkerne, som er en del af Andrés Anzas serie ‘Portraits of an (Un)known World’, som lige nu udstilles i Rom, men som minder om de værker, kunstneren vil medbringe til Enter Art Fair.

Galleri: Galleria Anna Marra (IT)

Den mexicanske kunstner Andrés Anza bruger keramik som medie til at udtrykke sig. Hans værker kan ofte sende referencer til forme på partikler, men i virkeligheden er det ren imaginær og abstrakt kunst, hvormed det inviterer beskueren til at forstå det, vi faktisk slet ikke kan forstå. Anza er desuden netop blevet nomineret til Loewe Foundation Craft Prize 2024.

Praktisk

Hvornår?
Fredag, 30. august: 11 – 20
Lørdag, 31. august: 11 – 19
Søndag, 1. september  11 – 18

Hvor?
Lokomotivværkstedet, Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV