Annonce

Dermatologens gode råd til vinterhud

- 07/02/2022

Vinterhud er en betegnelse, vi nok er mange, der bruger, når vi får ekstra tør eller sensitiv hud over vinteren. Men hvad er vinterhud helt præcist? Og hvordan definerer man tør hud? Læs med her, hvor du får dermatologens gode råd til at pleje din vinterhud.

Tør hud mangler både fugt og lipider (fedtstoffer), hvilket medfører en ændring i hudbarrieren, der gør, at huden ikke kan beskyttes effektivt. Det sker blandt andet, hvis du går i varme bade ofte, eller hvis du vasker hænder flere gange end huden kan følge med til. Fedtlaget, der normalt beskytter huden, bliver simpelthen nedbrudt af sæbe og vand i forbindelse med bad eller håndvask. Dertil bliver vores huds tilstand værre i de kolde vintermåneder.

La Roche-Posay, det ledende franske apotekerbrand, har speciale i at hjælpe folk med svære hudproblemer med produkter, der er dermatologisk testet og altid baseret på den nyeste og banebrydende forskning inden for hudpleje.

HER FÅR DU DERMATOLOGENS GODE RÅD TIL AT HOLDE DIN HUD VELPLEJET I VINTERPERIODEN

  • Hvilke symptomer har dine patienter med tør hud?

Tør hud er en tilstand, der kan ramme nogle mennesker permanent i ansigtet, på armene, benene, især hænderne og sommetider på hele kroppen. Tør hud kan være genetisk (Ichthyose, også kaldet fiskehud) eller hænge sammen med forskellige sygdomme (eksem, psoriasis, diabetes, skjoldbruskkirtelsygdomme). Alle former for tør hud forværres dog om vinteren.

  • Hvad sker der helt nøjagtigt i vinterperioden?

Efterhånden som luftfugtigheden falder, reagerer huden ved at frigive fugt, hvilket gør, at den bliver mere og mere tør. Hård vind, lave temperaturer, tungt overtøj samt UV-stråler (især på skiferie i bjergområder) intensiverer hudens tørhed. Huden føles oftere stram og irriteret. Det er derfor vigtigt at anvende fede, fugtgivende produkter på huden flere gange om dagen, især i ansigtet og på læberne.

  • Hvad anbefaler du til behandling af meget tør hud?

Jeg anbefaler, at man anvender et plejende produkt to gange om dagen, som både indeholder fugttilførende ingredienser og lipider (fedtstoffer) for at forhindre vandtab i huden. Jeg anbefaler også kraftigt, at man bruger badeolie, enten i badet eller direkte på huden i bruseren. Jeg råder mine patienter til ikke længere at bruge skumbad eller andre produkter, der kan irritere huden, og at skære ned på antallet af daglige bruse- eller karbade og til systematisk at påføre huden nærende og fugtgivende produkter.

 

Se med i galleriet nedenfor og få inspiration til pleje af din vinterhud. La Roche-Posay kan købes på dit nærmeste apotek eller online.