Vil du gerne spise mere plantebaseret, men har du brug for et par tips og tricks, der gør det klart, at det slet ikke behøver at være så besværligt, som du måske går og tror? Så læs med her og bliv klogere på 5 tips til at leve mere plantebaseret i hverdagen.
Hele verden bliver gradvist mere og mere bevidst om fordelen ved vegetarisk og vegansk kost, og i dag er der allerede langt flere, der lever plantebaseret end for bare få år siden.
Drømmer du også om at leve mere plantebaseret i hverdagen, men bremses du af forestillinger om besværlige opskrifter, der kræver A4-ark-lange indkøbslister? Så er du havnet det helt rigtige sted, for her får du nemlig 5 tips til at leve mere plantebaseret i hverdagen – som både er nemme, overskuelige og behjælpelige med idéer til lækre retter.
Lad os komme i gang:
1. Lad grøntsagen spille hovedrollen
Du er måske vokset op med en forestilling om, at kødet spiller den mest centrale rolle i en ret. Det er på tide at vende tallerken! Prøv at tag udgangspunkt i én grøntsag og se den som aftenens stjerne. På den måde er hovedelementet grønt, og du undgår oplevelsen af at spise en håndfuld forretter, som ikke passer sammen, hvilket du nemt kommer til, hvis du bare ”plukker” lidt fra diverse vegetariske retter.
Bonustip: Vælg lokale råvarer i sæson af de simple årsager, at det smager bedre og ofte er billigere. Se en liste over frugt og grøntsager i sæson i Danmark HER.
2. Spis hele krydderurten
Det er helt misforstået kun at spise bladene på krydderurten. Pluk fx korianderbladene og hak stilken fint. Vend stilken i en couscoussalat og drys med bladene. Stilkene indeholder godt med smag og hører ikke til i skraldespanden. Dette tip slår altså både et slag for smag og madspild. Det samme gælder i øvrigt de fleste andre grøntsager (broccolistok, vi ser dig.)
3. Noget surt, salt, sødt, bitter og umami
Tænk alle grundsmagene ind i dit måltid. Det gør spiseoplevelse, mæthedsfornemmelsen, og faktisk også lysten til at spise det igen, højere. Tænk bare på et pitabrød fyld op af smag med sprød falafel med masser af umami, cremet humus, friske grøntsager, syrlig dressing og syltede og søde rødløg.
4. Find en formel du elsker
Find en formel du godt kan lide og genbrug den. Fx. pasta, naanbrød, wrap eller pita – og hertil en dip, dressing eller puré – og sæt det på menuen med forskellige afskygninger af grønt. På den måde er det lettere at overskue at eksperimente med anderledes og nye typer af grøntsager, fordi du ikke skal opfinde den dybe tallerken hver aften, og dét er en gode måde langsomt og sikkert at udvide sin grøntsagshorisont på.
5. Søg inspiration og få hjælp
Få inspiration fra lækre profiler på Instagram og Pinterest og start med at lave nemme opskrifter – på den måde giver du sig selv succesoplevelser fra start af.
Du kan også finde masser af plantebaserede opskrifter i Simple Feasts opskriftsunivers på simplefeast.com eller i appen ‘Simple Feast – Opskrifter’ . Det er også mere end ok at snyde lidt og bestille hjælpe udefra, der gør det hele lidt nemmere i en travl hverdag. Simple Feast udvikler, kokkererer og leverer 100% plantebaserede og økologiske måltidskasser lige til din dør. Se mulighederne HER.
Om Simple Feast
Simple Feast vil gøre det nemt og lækkert for dig at leve plantebaseret og gøre noget godt for dig selv, din familie og din planet. Med Simple Feasts måltidskasser får du 3 økologiske aftenmåltider klar til servering på kun 10 minutter, og med den nye produktserie Essentials sammensætter du selv de basisprodukter, som er essentielle for din hverdag og weekend. Alt er 100% økologisk og plantebaseret, fri for sprøjtemidler og lavet med et kompromisløst fokus på smag og friskhed.
Simple Feast leverer direkte til din dør, og lige nu får du 25% rabat på dine første fire måltidskasser, som du finder HER.