Annonce

Her er det svenske stilikon og designer, du skal kende lige nu

- 13/06/2018

Hvis du skal lære et nyt navn denne sommer er det Marina Kereklidou. Det svenske stilikon, der også er stylist og designer, er allerede frontrow internationalt og klæder prominente kvinder på. Vi har mødt Marina, der deltog til årets ELLE Style Awards i København.

Marina Kereklidou er måske ikke et navn, der vækker genklang herhjemme – endnu! Men den stilfulde svenske kvinde, er bestemt en, man gør klogt i at være på fornavn med, for hun er en af dem mode-Sverige skuler allermest til, når det kommer til stil og kreative sammensætninger.

Marina Kereklidous karriere startede i 90’erne hvor hun var designer for en række prestigefulde internationale brands, herunder det anerkendte Busnel. Siden da har hun erhververt sig som freelance stylist og personlig stylist for en række af de største navne i Sverige, og senest er hun tiltrådt som kreativ direktør for Synsam, der er den nordiske ejer af optikerkæden Profil Optik. Her er Mariana Kereklidous headhuntet til at bringe modebriller i øjenhøjde med forbrugerne.

Det var også i forbindelse med Marinas engagement i Synsam / Profil Optik, at ELLE havde mulighed for at stille stilikonet en håndfuld spørgsmål om hendes take på mode og personlig stil anno 2018. Den velklædte svensker deltog nemlig i årets danske ELLE Style Awards, hvor Profil Optik blandt andet havde udstyret flere af modellerne under aftenens modeshow med iøjnefaldende briller fra de førende internationale brands som Tom Ford, Gucci og Linda Farrow…

Du var med til ELLE Style Awards og havde et lækkert velour-suit på. Hvad repræsenterer suitet for dig?

Et suit er altid elegant og tidløst. Men det repræsenterer også power, i og med det er grundstenen i herregarderoben. Et suit i fløjl eller velour derimod har et touch af noget luksuriøst over sig, samtidig med at det er sensuelt og har en snert af 1970’er-disco over sig. Jeg valgte at have et velour suit på til ELLE Style Awards i år fordi det er et sikkert kort når jeg skulle til fest med de mest velklædte mennesker i Danmark.

Har du et go-to tip, der altid virker, når man skal klæde sig på til fest?

Mit bedste tip til en aften ude er at finde noget man både har det fysisk godt i, og som er rart at have på og til at bevæge sig i, og som samtidig får dig til at føle dig ‘fabulous’! Accessoiries er ofte det sidste trick, og en solbrille med lyse glas ser smaddergodt og sexet ud om aftenen.

Når du ikke er ’dressed to the nines’, hvordan vil du da beskrive din still?

Min hverdagsstil er meget klassisk. Der er mange ting, jeg kan lide, og som får mig til at føle mig smuk, så hvad end der tilskynder den følelse, overgiver jeg mig helt til. Jeg prøver dog altid at give mit outfit et twist, lidt kant eller kryderi!

Du er selv designer, men hvilke(n) designer inspireres du af?

Jeg har været designer i mange år, og det der inspirerer mig år efter år, er altid naturen. Farverne, formerne, blomster, planter, dyr og insekter… Inspirationspaletten er jo endeløs! 

Hvad karakteriserer dine egne kollektioner?

De seneste år har jeg fokuseret meget på at arbejde med avancerede teknikker og materialer. Jeg er eksempelvis i gang med at skabe aftenkjoler, der er lavet ud af silkebånd. Det kræver meget viden både hvad angår syhåndværket og måden man skaber volumen på. Og så er det altid summasumarum for mig, at skabe klæder, der gør kvinder uimodståelige og uendeligt attraktive. Mine kreationer er ‘high couture’ , og et eksempel er kjolerne jeg viste under det svenske ELLE Style Awards i januar 2018. Her skabte jeg en lille kollektion omkring stærke kvinder som Bea Åkerlind, Niki Amini, Ebba Von Sydow, Anikid – og mig selv. (Læs interviewet og se billederne her.) 

Hvilken kvinde (død eller levende) ville du gerne klæde på?

Jeg er vild med alle kvinder, der viser personlighed. De inspirerer mig. Men det, jeg fascineres mest af, er den transformation kvinder gennemgår. Når vi klæder os på, lægge makeup, sætter hår og pynter os med smykker, sko og statement tasker, så skaber man hver gang en unik personlighed for sig selv. Og det er det mode handler om: At skabe sit helt unikke udtryk og finde sin stil. Diversitet og personlighed her det vigtigste. Derfor er der ikke en bestemt kvinde, jeg vil klæde på, men jeg vil gerne opleve de udtryk hun selv skaber gennem sine valg.

Hvad er sommerens ultimative musthave?

Det ultimative musthave denne sommer er naturligvis et par skønne solbriller – gerne fra Gucci, Saint Laurent, Celine, Stella McCartney or Tom Ford. Personligt kan jeg ikke få nok af forskellige solbriller. De er den vigtigste accesorry fordi de sidder lige midt i ansigtet og kan give dig kant og udtryk som intet andet. 

I galleriet nedenfor har vi samlet et udvalg af billeder af Marina med smarte solbriller fra Profil Optik, der viser hvor stor betydning brilleformen har for det look, man skaber…

Følg Marina Kereklidou på Instagram her – og shop sæsonens fineste solbriller på her hos Profil Optik