Film og TV

De 10 største film- og serieskuffelser i 2023

- 28/12/2023

Vi har udvalgt 5 film og 5 serier, som vi havde visse forventninger til, men som har skuffet os noget så gevaldigt i løbet af året

Denne artikel blev første gang delt på vielskerserier.dk.

Der har været umanerligt mange film og serier i år, og det er sandt at sige ikke alt, som har været godt. At ting er dårlige, det er, hvad det er.

Men!

Når man rent faktisk har haft bare en smule forventninger til en film eller en serie, er der godt nok træls, når det ikke lever op til forventningerne. Vi har set en masse ting, så I ikke behøvede at gøre det, og vi har udvalgt fem film og fem serier, der på ingen måde leverede varen.

Vi lægger ud med filmene:

1. “Indiana Jones and the Dial of Destiny”
2. “A Beautiful Life”
3. “The Exorcist: Believer”
4. “Ghosted”
5. “Meg 2: Dødens dyb”

INDIANA JONES AND THE DIAL OF DESTINY

Det skulle have været så godt. Med James Mangold (“Logan”, “Le Mans ’66”) i instruktørstolen, Mads Mikkelsen som skurk og George Lucas og Steven Spielberg på tilskuerspladserne var forhåbningerne til en værdig afslutning med en af filmhistoriens mest charmerende actionhelte helt klart i den høje ende.

Men, men, men. Allerede efter de første par minutter, begynder det at give myrekryb i øjnene. Selvom computereffekterne til at gøre Harrison Ford yngre ikke er lige så grelle, som det nogle gange kan være, stikker det udtryksløse ansigt alligevel ud.

Det er da også sigende for “Indiana Jones and the Dial of Destiny”, at de bedste scener er dem, hvor vi ser gamle Indiana Jones i New York og forsøger at affinde sig med, at pensionisttilværelsen er lige om hjørnet. Hele eventyrdelen derimod er forfærdelig triviel og uden den nødvendige charme, der skal til for at sælge sådan en storfilm.

“Indiana Jones and the Dial of Destiny” kan ses på Disney+.

A BEAUTIFUL LIFE

Nej, det var jo ikke fordi, forventningerne var helt oppe at ringe over Netflix-filmen. Men at man ikke får mere ud af en af Danmarks mest populære popstjerner er alligevel utroligt.

Bevares, “A Beautiful Life” er da blevet set over 45 millioner timer på verdensplan, så Christopher-filmen har skam været populær blandt publikum – eller de har været nysgerrige efter at se giraffen.

For de filmiske kvaliteter er ikke ligefrem imponerende. Hverken historien, skuespillet eller replikkerne spiller. Det er meget sigende for filmen, at de mest medrivende scener kommer under rulleteksterne, hvor man ser klip fra Christophers koncert på Smukfest og vel og mærke ikke dem, som kom med i filmen.

“A Beautiful Life” kan ses hos Netflix.

THE EXORCIST: BELIEVER

I 2018 leverede David Gordon Green sammen med medmanuskriptforfatter Danny McBride en flot opdatering og fortsættelse til “Halloween”, og derfor kunne man med rette være lettere optimistisk omkring “The Exorcist: Believer”.

Men herre jemeni, sjældent har en gyserfilm postuleret at være så intelligent og i realiteten været så gumpetung og gudsforladt og uden en vedkommende historie, som det er tilfældet her.

Værst af alt er filmen ikke uhyggelig. Karaktererne bliver ikke formet ordentlig, så man rent faktisk bekymrer sig om, hvad der sker med dem. Helt af sporet kører løjerne, da Ellen Burstyn vender tilbage i rollen som moren fra den originale film. Hele den del af plottet er ren spild og fylder uforholdsmæssigt meget uden rent faktisk at have konsekvens for den overordnede handling.

“The Exorcist: Believer” kan ikke ses online på nuværende tidspunkt.

GHOSTED

Man skulle ikke tro, at det var muligt at lave en kedelig actionfilm med to af tidens mest berømte actionstjerner. Når der endda er tale om en genforening fra den ultra-populære “Knives Out”-film, gør det ondt, når man ikke får mere ud af kombinationen af Chris Evans og Ana de Armas og manuskriptforfatterne fra “Zombieland” og “Deadpool” samt instruktøren af “Rocketman”.

Men den halvsløje forvekslings-actionkomedie er fattig på grin. Udover et fem minutters potpourri af cameos af bl.a. Ryan Reynolds og Sebastian Stan er “Ghosted” død ved ankomsten og trækker så meget i langdrag, at filmen føles markant længere end de knap to timer, den varer.

“Ghosted” kan ses hos Apple TV+.

MEG 2: DØDENS DYB

En monsterfilm har én opgave, og det er at sørge for action fra start til slut. Men det formåede hajfilmen med den fantastiske danske titel “Meg 2: Dødens dyb” på ingen måde.

Det er alligevel utroligt, at en film, hvor en forhistorisk haj, en megalodon – uden sammenligning det største rovdyr i havet – ikke skaber nogen som helst frygt. Filmen behøvede skam ikke være en gruopvækkende oplevelse, men hajerne kunne i det mindste æde og flænse sig igennem en masse sagesløse mennesker eller store dyr i hvert fald hvert kvarter.

Men nej, det er en blodfattig omgang, hvor end ikke en kæmpe blæksprutte kan få pulsen hos publikum til at ryge meget over 60. “Meg 2: Dødens dyb” er uden tvivl en af årets sløjeste film.

“Meg 2: Dødens dyb” kan ses hos HBO Max.

Når det kommer til serier, var følgende forfærdelige skuffelser:

1. The Idol
2. Exit sæson 3
3. The Witcher sæson 3
4. White House Plumbers
5. Yellowjackets sæson 2

THE IDOL

Hvorfor var det egentlig, at alle var optimistiske omkring “The Idol”?

Serieskaber Sam Levinson har udover “Euphoria” – der faldt markant i kvalitet i anden sæson – ikke ligefrem et CV, som bugner af imponerende kvalitet. Måske var det fordi, at dødspop-kongen Abel ’The Weeknd’ Tesfaye var medskaber, og hovedrollen blev spillet af Lily-Rose Depp – Johnny Depp og Vanessa Paradis’ datter.

Men historien om popsangeren Jocelyn (Depp), der bliver hvirvlet ind omkring den karismatiske Tedros (Tesfaye) og hans kultagtige omgangskreds er så rodet og uden struktur eller retning, at man ender med at blive træt i hovedet af at følge med.

“The Idol” kan ses på eget ansvar på HBO Max.

EXIT – DE NORSKE MILLIARDÆRER SÆSON 3

De to første sæsoner af den norske successerie om de fire usympatiske rigmænd, der dyrkede den hedonistiske og narcissistiske livsstil fuldt ud, var fantastisk underholdende. Sjældent har det været så sjovt at se røvhuller opføre sig så forfærdeligt, som den her kvartet.

Alt var linet op til den glorværdige afsked, hvor serien skulle sejle væk i solnedgangen med coke, ’pagne og attitude.

Resultatet var dog så undervældende, at man blev helt i tvivl om, hvorvidt det rent faktisk var den samme serie, man så. Væk var al charmen og kanten, og i stedet fremstod Exit famlende efter de elementer, som engang gjorde hvert afsnit til must see.

“Exit – de norske milliardærer” kan ses på DRTV.

THE WITCHER SÆSON 3

De to første sæsoner af Netflix’ storladne fantasyserie “The Witcher” havde to trumfkort: Masser og kampscener og masser af topløs Henry Cavill.

Den selverklærede gamer og fantasyfan var så stor fan af bog- og spilfranchisen, at han flere gange gjorde opmærksom på interessen i at få hovedrollen som den hvidhårede monsterjæger Geralt. Derfor er det så meget desto mere himmelråbende, at kreative uenigheder endte med, at skuespilleren sagde farvel og tak efter sæson 3 og blev erstattet af Liam Hemsworth (“The Hunger Games”).

Og det er langt fra en værdig afsked, Cavill får med serien, hvor kreativiteten er i frit fald, uden at bunden umiddelbart er i syne. Der er heller ikke et sidste farvel eller noget i den dur, eller for den sags skyld nogen som helst hentydning til, hvordan skiftet mellem skuespillere bliver lavet.

“The Witcher” kan ses hos Netflix.

WHITE HOUSE PLUMBERS

En satirisk komedieserie om Watergate-skandalen med Woody Harrelson og Justin Theroux i hovedrollerne fra skaberne af den geniale “Veep”? ”Ja tak, og tag alle mine penge,” var den umiddelbare reaktion til miniserien “White House Plumbers”.

Men et eller andet gik galt. De fem afsnit trak til tider af uransagelige årsager i langdrag, og selvom det ikke var jammerligt, er der ingen tvivl om, at det kunne og burde være blevet så meget bedre.

Sjældent har den triste morale om ikke at have nogen forventninger, for så bliver man ikke skuffet, været så beklagelig spot on, som det er tilfældet med “White House Plumbers”.

“White House Plumbers” kan ses hos HBO Max.

YELLOWJACKETS SÆSON 2

Med en af de bedste første sæsoner set længe var forventningerne til anden sæson af thriller-mysterieserien “Yellowjackets” højere end til de fleste andre i år.

Med tilføjelsen af bl.a. Elijah Wood kunne det næsten kun blive godt, og det startede også sådan i de første afsnit, som vores anmelder var meget begejstret for.

Men derefter gik det ned ad bakke i en sådan grad, at det nærmest blev pinligt. Handlingen sneglede sig så langsomt afsted, at der til tider ikke skete noget i flere afsnit af gangen. Med al spænding suget ud af serien før sidste afsnit, havde man faktisk ingen reaktion på en af hovedpersonernes dødsfald og dermed farvel til serien.

Igen, fra at have været must see til nu blot at være en ”nå, kommer der en ny sæson af den?”-eftertanke, er det tæt på kriminelt, hvor dårligt anden sæson af “Yellowjackets” blev forvaltet.

“Yellowjackets” kan ses hos SkyShowtime.

Læs ogå

16 serier, film og dokumentarer, vi talte om i 2023

Lyt til ELLEs podcast ‘Klædt På’, som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.