Et nyt fænomen har indtaget datingscenen, og vi ville ønske, det ikke fandtes.
Du har formentlig hørt om ghosting. En ubehagelig datingtendens, der betyder, at den du dater, uden varsel eller forklaring, pludselig stopper al kommunikation.
Det er også sandsynligt, at du har hørt om gaslighting, et andet datingrelateret fænomen, der fungerer som en form for emotionel manipulation, hvor den, der bliver gaslightet, ledes til at betvivle sin egen virkelighedsfornemmelse ved konstant at blive undermineret og betvivlet.
Og lige som du troede, at det ikke kunne blive meget værre, kommer nu ghostlighting. Det skriver mediet Well+Good.
Et nyt fænomen, der som navnet antyder, er en kombination af ghosting og gaslighting, hvilket – som du nok allerede har gættet – går ud på, at den person, der først har ghostet dig, vender tilbage, kun for at give dig skylden for, at du blev ghostet og fralægger sig ansvaret.
På sociale medier beskriver flere og flere, hvordan de oplever at blive ghostlighted.
Det kan skyldes, at ghostlighting i modsætning til for eksempel ghosting er en måde, hvorpå man kan mislede nogen til at tro, at forholdet stadig har en chance, fortæller Angela Corbo, der er lektor i kønsstudier og medier, til Well+Good.
– Ghosting er en definitiv afslutning på forholdet, mens ghostlighting er mere manipulerende, fordi personen, der ghostlighter, kommer tilbage og lader den sårbare tro, at der stadig er en chance.
Ghostlighting skal dog ikke forveksles med getting zombied, et andet datingfænomen, hvor personen, der har ghostet dig, efter et par måneders tavshed pludselig vender tilbage.
Denne artikel blev første gang brat på femina update.
Lyt til ELLEs podcast ‘Klædt På’, som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.