Bolig

Hjemme hos iværkæetter Cecilie Pram: “Drømmen var at få græs mellem tæerne”

- 19/09/2023

For iværksætter Cecilie Pram er brostenene i Indre København skiftet ud med have, hav og et hjem med højt til loftet. Den lyse indretning understreger rækkehusets store rum, mens det kulørte interiør fortæller om en fælles kærlighed for skæve indslag.

Rummelighed og lys er to af kendetegnene ved Cecilie Pram og familiens hjem nord for København.

Husets placering tæt på hav og skov, og haven der nærmest vælter ind i stuerne, giver en fornemmelse af højt til loftet, og selv om huset er et rækkehus og deler både gavl og hæk med to naboer, er alle 230 kvadratmeter badet i lys, når solen står på himlen.

Foto: Marie Louise Munkegaard

Iværksætter Cecilie Pram.

”Haven kommer helt ind i stuerne, fordi der er så meget glas. Lyset er virkelig noget særligt her. Jeg vågner hver morgen til lyset, der kaster skygger på væggen. Det er simpelthen så dejligt.”

Her bor

  • Cecilie Pram, 32 år, indehaver af genbrugsplatformen Cyycle.dk, som sælger vintagetekstiler og beklædning.
  • Hun bor med sin mand, Tobias Helweg, 34 år, og deres to små børn på 3 år og 11 måneder i et rækkehus nord for København.
  • Huset i tre plan er fra 1920’erne og er 230 kvadratmeter stort.

Et lille byhus i indre København med Kastellet og Marmorkirken som nogle af de nærmeste naboer dannede før rammerne om familiens liv.

Foto: Marie Louise Munkegaard

Safaristolen er et arvestykke fra Cecilies farfar og er et møbel, som Cecilie udelukkende forbinder med gode minder om sin barndom. Den Spanske Stol er derimod en bryllupsgave fra Cecilie til hendes mand, Tobias. Vasen i vinduet er fra Tage Andersen, sidebordet er fundet i Jysk, og maleriet er malet af Moe Moe Studios.

Og selv om det ikke er mange forundt at bo i hus i hovedstadens allermest centrale gader, havde Cecilie og hendes mand Tobias ikke mange betænkeligheder ved flytte, da muligheden bød sig.

Foto: Marie Louise Munkegaard

Den skulpturelle loftslampe er af Ingo Maurer, mens væglampen fra Flos er designet af Pio Manzú. Den stribede vase er fra Hay.

Cecilie har familie i området nord for København og havde i mange år kigget langt efter de gamle, gule rækkehusene nær vandet, mens Tobias drømte om græs, fremfor brosten.

Foto: Marie Louise Munkegaard

I forlængelse af køkkenet er den gamle garage blev ombygget til en hyggelig spiseplads med udsigt til forsiden af huset. Stolene er fra Takt, og det ovale kunstværk, som forestiller Livets Træ, er en gave fra parrets ven kunstneren Emil Krog.

”Vi boede i et lyserødt byhus på en lille charmerende gade med stokroser og brosten. Virkelig hyggeligt, men min mand er født og opvokset lige ved Nørreport, og han havde en stor drøm om at få græs mellem tæerne. Da han var lille, var hans eneste have Kongens Have, så hans drøm har altid været at få sin egen lille grønne plet til vores børn,” fortæller Cecilie Pram.

Foto: Marie Louise Munkegaard

Det lysegrå snedkerkøkken er designet af Handcrafted Interior. Den blå olivenkande er taget med hjem fra parrets bryllupsrejse i Grækenland, og den røde flaskeholder er et loppefund.

Rækkehuset havde været i hænderne på den samme familie i mange år, da Cecilie og Tobias overtog det. Det kaldte altså på en større renovering. Gulvene blev fjernet, loftrummet blev inddraget til soveværelse og bad, og i stueetagen opstod idéen om køkkenalrum og åben forbindelse mellem stuerne, mens væggene forsvandt en efter en. Renoveringen stod på et år, og da de nye, lyse rum stod færdige, var det som om, de blev katalysator for en ny og mere simple indretningsstil for Cecilie.

Foto: Marie Louise Munkegaard

Den lille have står som et levende, grønt bagtæppe i stuen, som Cecilie glæder sig over dagligt. Det grønne sofabord er købt brugt, men stammer oprindeligt fra Beau Marché. Skulpturen i vinduet er en bryllupsgave, og gulvlampen er Akari 10A fra Vitra.

”I vores gamle hjem havde vi total farvelade med rødt gelænder, blåt gulv og farvede vægge, men vi blev lidt trætte af, at alt larmede omkring os. Vi havde brug for ro, så da vi flyttede ind her, blev alt malet hvidt. At se alle vores møbler og kunst på hvide vægge var faktisk virkelig rart,” fortæller hun.

Foto: Marie Louise Munkegaard

Bogreolen bygget af Handcrafted Interior bliver brugt flittigt af hele familien.

Sammen med Tobias har hun indrettet huset med yndlingsmøbler, som de har fundet – og vundet – gennem årene. En stor del af møblerne er nemlig købt på auktion. F.eks. spisebordsstolene, som parret fik fingrene i, da de som nybagte forældre sad sent oppe en hverdagsaften og kunne skåle lykkeligt over deres hammerslag, mens resten af brugerne på auktionsportalen formentlig sov.

Foto: Marie Louise Munkegaard

Litografiet fra Galerie Maeght er en dåbsgave fra Cecilie og Tobias til deres søn, som de har fået rammet ind i en blå ramme. Flagermusstolen er købt i Casashop og den grønne lampe er designet af Müller van Severen.

Selv om farver ikke længere spiller en hovedrolle i indretningen, kan dit øje ikke undgå at blive fanget af enkelte farver, der popper hist og her. Det gælder især på kunst og mindre interiør.

Foto: Marie Louise Munkegaard

Da huset skulle istandsættes valgte Cecilie og Tobias at åbne op til kip og fremhæve de tværgående bjælker. Sengelamperne er Gubis klassiker Bestlite.

”Vi er begge virkelig til falds for kulørte og sjove elementer i indretningen. Vi kan ikke gå forbi en lidt skæv forretning, når vi er ude at rejse, uden at købe noget med hjem. Vi er begge kreative mennesker og kan godt lide, når det hele ikke er så korrekt,” forklarer Cecilie, som indrømmer at hun heller ikke kan besøge Paris, uden at købe minimum én ny plakat med hjem fra Galerie Maeght.

Foto: Marie Louise Munkegaard

Cecilie var aldrig i tvivl, da der skulle tages valg om badeværelsesfliser i renoveringsprocessen. Parret havde nemlig altid været lune på de kvadratiske grå fliser, som de kendte fra Cecilies forældres sommerhus.

”Hjem er for mig en hyggelig base, hvor jeg føler mig total grounded. Jeg bliver glad af de ting, vi har samlet til vores hjem. Alt fra en sjov lille vase til bestikket i vores køkkenskuffe. Det hele har en lille hyggelig betydning,” slutter Cecilie.

Læs ogå

Carla og Nicole om deres bondegård i Stevns: “Vi bruger gården til residencies for kunstnere, der kan arbejde her”