Hår

Margaret Qualley genopliver sin kendte mors ikoniske frisure

- 31/08/2023

Hun giver dermed et rørende nik til sin mor, der i dag er gået kontra med sit hårlook.

Du husker den helt sikkert. Den bølgende page, der indkapslede den charmerende Andie MacDowells ansigt i filmen ’Fire Bryllupper og en Begravelse’.

Og selv om det er godt 30 år siden, at den underskønne skuespiller stjal både seere og Hugh Grants hjerte med sine kastanjebrune lokker, så kan looket stadig få os til at drømme om frisuren, der med sine korte længder og masser af volumen emmer af elegance.

Noget tyder dog på, at det ikke kun er os seere, der har sukket efter at gøre skuespilleren kunsten efter. Andie MacDowells datter, Margaret Qualley, har nemlig for nylig lade sig klippe i præcis samme frisure. Et look, hun, meget passende, præsenterede ved sit eget bryllup til musiker Jack Antonoff.

Parret blev viet forrige uge ved en ceremoni i New Jersey. Og her blev Margaret Qualley, der også selv er skuespiller, spottet på vej til alteret med sin mors ikoniske frisure, der passede perfekt til hendes halterneck Chanel-kjole.

Iført samme charmerende smil, der øjensynligt går i familiearv, var ligheden mellem mor og datter slående. Margaret Qualley gav samtidig et rørende nik til sin mor på sin egen bryllupsdag.

Mor og datter kunne i 2021 opleves i Netflix-serien The Maid, hvor de også spillede mor og datter. Her viste den 65-årige Andie MacDowell, at hun har lagt tiden med hendes signatur mørke hårfarve bag sig og nu omfavner sit naturlige grå hår. Et bevidst valg, der skal omfavne hendes alder og samtidig skubbe til fordomme i hendes branche, har hun fortalt i et interview til Vogue.

Foto: Valery Hache/AFP/Ritzau Scanpix

Andie MacDowell ved Cannes filmfestival, 2023.

Og noget tyder på, at Margaret Qually har arvet sin mors ønske om at skubbe til de gængse normer. TIl hendes bryllyp blev der nemlig spottet utraditionelt bryllupstøj fra blandt andre Zoë Kravitz, som var med som gæst, men også bruden selv, der bar flade Mary-Janes til hendes brudekjole. 

Og det får os til at håbe, at det ikke er det sidste, vi har set til den stærke mor-datter duo.

Lyt til ELLEs podcast ‘Klædt På’, som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært. 

Læs ogå

Hårtrends 2023: Her er sæsonens mest populære frisurer, hårfarver og styling