Hår

Hyaluronsyre i håret: Her er alt, du skal vide om tricket

- 11/07/2023

Skinnende hår, masser af fugt og mindre frizz. Det er blot nogle få af de mange fordele.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Øjencreme, som tryller poser under øjnene væk, mascaraen, der blev udsolgt, så snart den ramte butikken, og tonsvis af guides til at krølle håret uden at bruge varme. TikTok har lært os meget om skønhed og fået os til at åbne øjnene for nye skønhedsprodukter og -trends, og en af de ting, som vi stadig tyer til, giver vidunderlig glans i håret, og får lokkerne til at stråle. Vi taler selvfølgelig om tricket med at påføre hyaluronsyre i håret.

Her er alt, du behøver at vide.

Læs ogå

Her er superproduktet, der giver holdbar glans til håret på bare få sekunder

Hyaluronsyre i håret – sådan gør du

Hyaluronsyre er et fugtbindende sukkermolekyle, der har evnen til at binde fugt i op til tusind gange sin egen vægt, hvilket er en af grundene til, at hyaluronsyre ofte beskrives som en ægte fugtmagnet. Når du påfører hyaluronsyre i ansigtet, er det vigtigt, at huden ikke er helt tør, for at hyaluronsyren kan have den bedste effekt. Det samme gælder, når du påfører hyaluronsyre i håret.

Efter vask af håret påfører du et par dråber hyaluronsyre i håndfladen og fordeler det derefter ud i håret. For at maksimere effekten er det godt at forsegle hyaluronsyren med en leave-in creme. Husk, at hvis du bruger varmebeskyttelse, skal du påføre det inden hyaluronsyren. Varmebeskyttelsen skal altid ligge tættest på håret.

Hvorfor bruger man hyaluronsyre i håret?

Hvis du bruger hyaluronsyre, vil du opleve mindre krus og en flot glans i håret. Derudover tilføjer hyaluronsyre næring til håret, og du får dejligt fugtigt hår. Der er med andre ord mange fordele ved at benytte sig af dette trick.

Hvem kan bruge hyaluronsyre i håret?

Ved at påføre et par dråber hyaluronsyre i håret kan du sige farvel til tørt og beskadiget hår. Kuren er derfor ideel til dig, som lider af tørt hår, men den kan benyttes af alle hårtyper. Hvis du har tyndt hår, kan håret føles lidt tungt ved påførsel.

Læs ogå

Tørt og skadet hår? Her er årets bedste hårkure

Serum med hyaluronsyre

Vi guider til favoritterne blandt budgetvenlige hyaluronsyre-sera til håret.

Foto: Unsplash Hyaluronsyre i håret – alt om den seneste TikTok-trend

Budgetvenligt serum med hyaluronsyre, Hyaluronic Acid 2 % + B5 – The Ordinary

The Ordinary står bag mange budgetvenlige og gode produkter, herunder Hyaluronic Acid 2 % + B5, som også er det serum, de fleste bruger i TikTok-videoerne. Serummet har en tykkere, geléagtig konsistens og tilfører fugt til både håret og huden. Serummet er nemt at påføre og føles ikke fedtet.

Hyaluronic Acid 2 % + B5 kan købes her

Hyaluronic Acid 2% + B5 – The Ordinary

Serum til hår og hud, Hyaluronic Acid Facial Serum – Q+A

Dette fugtighedsserum er ukompliceret og fungerer bare. Hyaluronic Acid Facial Serum fra budgetvenlige Q+A passer både til håret og ansigtet.

Hyaluronic acid facial serum kan købes her

Hyaluronic Acid Facial Serum – Q+A

Budgetvenligt serum med hyaluronsyre, Hyaluronic acid – The Inkey List

The Inkey List serum Hyaluronic acid er et vegansk serum med hyaluronsyre, som hjælper med at fugte både huden og håret.

Hyaluronic acid kan købes her

Hyaluronic acid – The Inkey List

Hårprodukter med hyaluronsyre

Hyaluronsyre findes i dag i mange forskellige hårplejeprodukter – både til styling og rens. Her er favoritterne.

Fugtgivende shampoo, Chronologiste Bain Régénérant Shampoo – Kérastase

Fantastiske Chronologiste Bain Régénérant Shampoo fra det franske mærke Kérastase giver flot glans til håret. Shampooen indeholder hyaluronsyre, der styrker håret og giver glans til længderne. Shampooen indeholder også vitamin E, der balancerer hovedbunden.

Shampooen kan købes her

Chronologiste Bain Régénérant Shampoo – Kérastase

Shampoo til tørt hår med hyaluronsyre, Hair Hyaluronic Shampoo – Revolution

Fugtgivende hyaluronsyre og havreekstrakt og beskyttende panthenol er med til at beskytte håret og efterlader det blødt. En perfekt beskytter til tørt hår.

Shampooen kan købes her

Hair Hyaluronic Shampoo – Revolution

Hårbehandling, Elvital Hyaluronic Plump Leave In – L’Oréal Paris

Hårserummet fra L’Oréal Paris er et fugtgivende leave-in serum til daglig brug i dehydreret hår. Serummets formel giver håret fugt og fyldigt hår hele dagen. Kan med fordel benyttes dagligt.

Det lækre serum kan købes her

Elvital Hyaluronic Plump Leave In – L’oréal Paris

Artiklen blev oprindeligt udgivet på elle.se

Læs ogå

Bedst i test: De 7 bedste fugtgivende shampooer og balsammer