Trends

Mininederdelen er for alvor tilbage: Sådan kan du style den

- 10/05/2023

Vi har også fundet sæsonens 10 bedste bud på den korte nederdel.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Mininederdelen har ikke været til at undgå – hverken på catwalken eller i gadebilledet – siden Miu Miu i 2022 (gen-)introducerede det uhyre korte skørt – tilsat uendelige Britney Spears anno 2001- og skolepigereferencer.

Siden da er det som om, at den nederste søm på nederdele globalt set blot har søgt længere og længere op ad lægge og lår, for nu at befinde sig et sted lige under ballerne.

Men der er dog andre måder at style nederdelen end bare maver og croppede sweatre og skjorter a la Miu Miu.

Foto: Mega

Miu Miu SS22

For faktisk er der med mininederdelens renæssance, ligesom med så meget andet fra 00’erne, også opstået en mere moden accent i trenden.

Hvor særligt mininederdelen i 00’erne var præget af at være enten ultra-tætsiddende og i elastiske materialer og skrappe farver, eller give illusionen af at være dekonstruerede og afklippede kostskoleuniformer, ja, så er der i 2023-udgaverne af de korte skørter mere polerede tekstiler og snit i sigte.

Blandt andet finder vi både eksemplarer i raffineret bouclé, læder, denim og lærred, der tillader en styling, der fint passer ind i en hverdags-setting.

Men hvad er tommelfingerreglerne for at sammensætte et ensemble med en nederdel, der ved første øjekast er lidt kortere, end protokollen på diverse kontorer foreskriver? Vi giver sig et par tips her:

Brug dine bukser
Hvis du har svært ved at finde ud af, hvilken nederdel, der egentligt er din stil, så kig på hvilke bukser, du normalt går i. Går du mest i jeans, så er det nok en denim-nederdel, der vil være et godt valg, og går du mest i klassiske habitbukser, så se om du kan finde en nederdel i uld, hør eller lærred, der har samme skræddersyede ’feel’.

Balancerede proportioner
En gammel huskeregel hvad angår påklædning lyder: Kort for neden, lang for oven. Med andre ord: Når du viser meget hud under det korte skørt, så er det en god idé at balancere mængden af synlig hud ud med et mere påklædt look for oven. Leg også med proportionerne og prøv med en stor skjorte eller blazer ud over din korte nederdel for at skabe kontrast til de bare ben.

Tone i tone
Du kan let skabe et mere ’sammensat’ look ved at matche din nederdel med din overdel. Prøv med en nederdel i et bestemt tekstil eller en jakke i samme materiale – præcis som vi kender det fra Chanels klassiske spadseredragter. Du kan også bruge en beige nederdel med en stor sweater i samme beige nuance. På den måde skiller den korte nederdel sig ikke nær så meget ud som noget kort i looket.

Foretrukne silhuetter
Og hvad så med snittet? Igen kan du se på, hvilke snit du foretrækker i øvrigt. Er du mest til stramme kjoler, er sandsynligheden for, at du foretrækker en nederdel med et tættere snit høj, ligesom en favorisering af A-line kjoler også kunne tyde på at, det var det du skulle gå efter i en mininederdel.

Hvis du har fået blod på tanden til at prøve trenden af, har vi her samlet 10 fine bud på sæsonens mininederdel.

1
Foto: PR

Nederdel, A.P.C., 1.120 kr.

2
Foto: PR

Nederdel, Arket, 1.040 kr.

3
Foto: PR

Nederdel, Barbara Kristoffersen, 800 kr.

4
Foto: PR

Nederdel, Cos, 590 kr.

5
Foto: PR

Nederdel, &Other Stories, 560 kr.

6
Foto: PR

Nederdel, Jacquemus, 3.425 kr.

7
Foto: PR

Nederdel, Cos, 1.200 kr.

8
Foto: PR

Nederdel, Neo Noir, 400 kr.

9
Foto: PR

Nederdel, &Other Stories, 375 kr.

10
Foto: PR

Nederdel, Proenza Schouler, 2.900 kr.

Læs ogå

Forårssæt og cute bikini: Ugens bedste budgetfund