Identitet

Elvira Pitzner: “På Instagram kan du slette et billede, men du kan ikke slette et tv-program”

- 13/04/2023

Mange af de store begivenheder i 25-årige Elvira Pitzners unge voksenliv, er blevet filmet på kamera og delt med dem, der ville se med. Det kan godt være svært se tilbage på, for i modsætning til et Instagram-billede, kan et tv-show ikke slettes.

Jeg blev spottet på Instagram. Allerede inden, jeg begyndte at lave tv, havde jeg ret mange følgere, og en dag blev jeg kontaktet af produktionsselskabet Pineapple, som gerne ville lave et program, der fulgte mine veninder og mig. Jeg har altid været glad for at performe, så jeg tænkte, at det lød spændende, da de fortalte, at det skulle være et reportageprogram – hvis de havde kontaktet mig om at være med i et mere klassisk realityprogram, havde jeg nok sagt nej, men her vil jeg muligheden for at lave noget ægte og sjov tv, som kunne være både underholdende, men måske også inspirerende for andre at se på.

Det var temmelig nervepirrende, da vi begyndte at optage ’Pigerne’ til TV 2, fordi producerne trykkede os en lille smule på maven og sagde: ”Piger, hvis det skal blive et godt program, så skal I være ærlige og åbne op for jer selv.” Jeg gik i gymnasiet, og der var altid nogen, der ikke kunne lade være med at hate, så snart man stak næsen bare en lille smule frem. På et tidspunkt skulle vi optage en scene, hvor vi var ude at spise og skulle i byen, og der sad folk fra min omgangskreds og stirrede mærkeligt på mig. Men det, der føltes grænseoverskridende i starten, blev hurtigt ret naturligt – det blev jo også et arbejde, hvor man skulle være på, når kameraerne blev tændt.

“Jeg gik i gymnasiet, og der var altid nogen, der ikke kunne lade være med at hate, så snart man stak næsen bare en lille smule frem.”

Elvira Pitzner

Efter ‘Pigerne’ kom produktionsselskabet og spurgte, om jeg ville lave et program om ‘Diamantfamilien’, som vi altid har været kendt som, fordi min mor er diamanthandler. Jeg tror, de havde været nok hjemme hos os til at bemærke, at vi har en speciel dynamik, hvor vi er meget ærlige og nogle gange lidt barske. Min mor havde tidligere sagt nej til den slags, men efter lidt betænkningstid sagde hun ja, også fordi vi kunne mærke, at der var nogle dygtige tilrettelæggere bag, som også ville passe på os og behandle os ordentligt.

Foto: Kavian Borhani

Når man laver tv om sit eget liv, skal man turde at være sig selv. Det lyder simpelt, men det bliver kun godt, hvis du åbner op, lukker seerne ind, også i de situationer hvor der er noget på spil, og hvor det kan være svært og sårbart. Ægte mennesker vil gerne se andre ægte mennesker, som de kan relatere til. Nogle gange er det hårdt at skulle have et kamera i nakken, når man har en dårlig dag, men der bliver man nødt til at hanke op i sig selv – på den måde er det ikke anderledes, end når andre mennesker vågner om morgenen og ikke gider at gå på arbejde.

I 2020 fik jeg mit eget program på Dplay (i dag Discovery+, red.), ’Bare Elvira’. Det var stort at få mit helt eget program, men også et pres fordi jeg pludselig skulle bære det hele selv. Jeg lavede 50 udsendelser, og i programmet ser man mig blandt andet få to kærester, købe mit første hus, renovere det og sælge det igen. Mange af de store livsændringer, som mennesker i 20’erne går igennem, er i mit tilfælde blevet optaget på kamera. Nogle gange kan jeg godt synes, at det er lidt ‘cringe’ at kigge tilbage på og se, hvordan jeg så ud. Eller tænke om en ekskæreste: ”Fuck, Elvira, hvorfor skulle du absolut vise ham frem for alle?”. På Instagram kan du slette et billede, men du kan ikke slette et tv-program. Men jeg har lært at omfavne det, og jeg står 100 procent ved den, jeg er. Når jeg møder folk, som fortæller mig, at de har lært noget om sig selv eller deres familie- og vennerelationer af at kigge på mig, er det det hele værd.

Om Elvira Pitzner

  • Elvira Pitzner medvirkede som 15-årig i ‘Købmænd på første klasse’ med sin mor, diamanthandler Katerina Pitzner, hvilket førte til hendes solo-tv-debut i ’Pigerne’ på TV 2.
  • Efterfølgende lavede hun tre sæsoner af ’Diamantfamilien’ på TV 2 Zulu.
  • Udkom i 2020 med ’Bare Elvira’ på Dplay.
  • Er desuden influencer og indehaver af modevirksomheden It’s Pretty Like You.

Jeg ser mig selv som en ung entreprenør og forretningskvinde. Hvis folk vil kalde mig realitystjerne, må de gerne det. Jeg har også lavet musik, så de kunne også kalde mig musiker, eller de kunne kalde mig influencer på grund af min business på Instagram. Jeg går ikke så meget op i labels. Uanset om det er på tv, Instagram eller et tredje sted, vil jeg bare gerne lave noget, der er ægte, ærligt og sjovt, og som andre forhåbentlig kan bruge til noget.

Læs ogå

Gustav Salinas: “Jeg kunne jo ikke blive ved med at spille dum på tv resten af mit liv”