Hudpleje

Emily Ratajkowskis kosmetolog deler de 9 råd, modellen sværger til for at opnå super-hud

- 05/04/2023

Gigi Hadid og Irina Shayk følger samme anbefalinger.

Denne artikel indeholder sponsorede links.

Emily Ratajkowski, Irina Shayk og Gigi Hadid deler mere end blot en imponerende modelkarriere. De deler også kosmetolog, og han synes (måske ud over heldige gener) at være nøglen til deres altid smukke hud og gode glød.

Manden bag hedder Fabricio Ormonde og er blevet verdenskendt for sin klinik i New York, hvor han har specialiseret sig i skræddersyede ansigtsbehandlinger. Og blandt hans loyale klienter er altså de New York-baserede modeller.

Ormonde har adopteret en holistisk tilgang, hvor han ud over at have fokus på så naturligt som muligt at styrke hudens mikrobiom også bruger innovative apparater som LED-lys og mikrofrekvenser. Men de råd, han har delt med sine celebre klienter, er dog meget mere håndgribelige end de fancy biohacking apparater, han selv har til rådighed i sin klinik, og faktisk er de så ligetil, at de er lette selv at implementere derhjemme.

Her er de ni fingerregler, Omonde har fortalt til Vogue, at har rådet sine klienter, herunder Hadid, Shayk og Ratajkowski, til at følge, og som har til hensigt at styrke huden.

Drik vand
Det er det ældste råd i bogen, men det er fordi det virker. Når du drikker vand, er det med til at rense huden indefra. Drik gerne 8-10 glas vand om dagen, og husk også de fugtgivende ingredienser som hyaluronsyre i din hudpleje, som fugtmætter huden udefra.

Vask ansigtet
Huden er udsat for så meget skidt, snavs og forurening i løbet af en dag, så hvis du ikke får det renset, kan du ende med tilstoppede porrer. Rens gerne huden med et mildt produkt morgen og aften, og gerne i lunkent vand, da varmt vand kan tørre huden ud.

1
Foto: PR

Micellar Water, Bioderma, 195 kr.

Eksfolier ikke for meget
Alle ved at det er godt at eksfoliere, men der er også noget, der er for meget af det gode. For mens eksfoliering er fantastisk til at komme af med døde hudceller, så skal huden også have tid til at komme sig efter en eksfoliering. En gang om ugen er nok. Brug gerne kemiske eksfolieringer (frugtsyre mm.) frem for kornpeeling.

2
Foto: PR

Peel maske, Woods Copenhagen, 300 kr.

Brug retinol
Retinol er den hellige gral inden for hudplejeingredienser, og den kan forbedre alt fra aldringstegn til urenheder. Introducer ingrediensen gradvist – en til to gange om ugen – og trap derfra langsom op så huden vænner sig til ingrediensen. Er du for ivrig kan den give rødme og irritation.

3
Foto: PR

Retinol-serum, The Ordinary, 155 kr.

Brug solcreme hver dag
Solcreme beskytter ikke kun mod solens stråler, men også mod aldringstegn som rynker og pigmentforandringer.

4
Foto: PR

Ansigtssolcreme, Rudolph Care, 275 kr.

Pil ikke i huden
Lige så fristende det er at poppe en bums eller trykke en hudorm, så lad være. Når du bryder hudens barriere, er den modtagelig for bakterier, som kan gøre urenheden værre, og du kan også få ar.

Varier din rutine
Huden er et levende organ som har brug for forskellige ting alt efter årstid, og ikke mindst hvor du er i livet. Kig eksempelvis din rutine efter i sømmene, hvis du bliver gravid, går i hård træning, eller er i overgangsalderen.

Sov godt
Har du hørt om skønhedssøvn? Så er der faktisk noget om det. Søvn genoplader dine batterier, og er de flade, sladrer dit ansigt med poser og rande under øjnene. På længere sigt kan mangel på søvn også bidrage til inflammation, urenheder og rynker.

5
Foto: PR

Sovemaske, Doozie, 450 kr.

Få professionel vejledning
Skønhedsmarkedet er en jungle, og ikke to mennesker er ens. Rådfør dig derfor altid med e professionel for at finde frem til de produkter og behandlinger, der er bedst til netop dig.

Læs ogå

Her er kropsolien til blot 150 kroner, som Cindy Crawford har brugt i årtier