Trends

Kendt skuespiller spottet med sæsonens mest trendy Y2K-detalje, du let selv kan kopiere

- 11/01/2023

Den fine, lille detalje er blandt andet at spotte på catwalken hos Coperni, Magda Butrym, Saint Laurent, Valentino og Saks Potts – og nu spreder trenden sig også på den røde løber til årets Golden Globes, hvor en kendt skuespiller bruger den som en kreativ accent til et klassisk look.

Der er ikke noget nyt i, at vi ser de såkaldte Y2K-trends genopstå både i nostalgiske og nye versioner.

Og på det sidste har en helt særlig og utrolig fin detalje fra det hedengangne årti igen fundet vej til vores garderober, nemlig stofblomsten. Men de tredimensionelle blomster forekommer dog i en mere delikat fortolkning end den, vi så for godt 20 år siden.

Modsat 00’ernes version, der ofte var pangfarvet og påsat, er 2022-rosen en delikat størrelse, der (i flere tilfælde) blender ind i et design og er foldet i samme materiale som resten af tøjstykket.

Og netop denne version så vi udført til perfektion til årets Golden Globes, hvor skuespilleren Eddie Redmayne ankom til prisuddelingsfesten i et chokoladebrunt jakkesæt fra Valentino, hvor en overdimensioneret stofrose, i samme materiale som suites revers, løftede det klassiske suit til et Hollywoodværdigt og ekstraordinært look.

Foto: Hfpa/Hfpa Photographer/Ritzau Scanpix

Og Redmayne var ikke alene om at lade sit look opgradere med delikate blomsterknopskud.

’Everything Everywhere at Once’-skuespilleren Jenny Slate demonstrerede også hvor meget en lille, matchende blomst gør på en enkel kjole, som i Jenny Slates tilfælde var syregrøn og fra Rodarte.

Foto: Jim Ruymen/UPI/Ritzau Scanpix

Blomsterdetaljen er superlet selv at introducere i hverdagsgarderoben, og at dømme efter catwalken er vi langt fra færdige med at pynte os med blomster.

Det eksklusive og ekstravagante brand, Magda Butrym, der særligt inden for de seneste år har fortryllet med ultrafestlige kjoler med fjer, similisten, flæser og delikat maksimalisme, har gjort sit for at introducere silkeroser i 3D-effekt som klædelige accenter på sexede sorte kjoler.

Og siden da har blomsterne knopskudt som æstetisk ukrudt i modebilledet, hvor både Coperni, Saint Laurent, Valentino, Saks Potts og Bluemarine har udsmykket deres kollektioner med roser.

Foto: Shutterstock/Ritzau Scanpix

Coperni AW22

Foto: Shutterstock/Ritzau Scanpix

Saint Laurent AW22

Og herhjemme lever trenden også i bedste velgående.

Butikken ‘Damernes Magasin’, der ligger på Jærgersborgsgade på Nørrebro i København, har lavet deres egen version; en yndig kreation i douche nuancer foldet i silke eller organza påsat et tyndt silkebånd, som allerede er at spotte overalt på Instagram. 

Læs ogå

Endnu en trend fra 00’erne genopstår – og den er meget mere æstetisk i denne omgang