Trends

Denne accessory fra din barndom er på vej tilbage – Penelope Cruz og Sarah Jessica Parker viser, hvordan du bruger den

- 16/12/2022

… og vi taler hverken om hårbøjler eller scrunchies, men derimod en hår-accessory, der var blandt Coco Chanels favoritter.

Vi lagde først mærke til den på de nyeste billeder fra ‘And Just Like That’-optagelserne, hvor vi knap kunne få øjnene væk fra Carries frisure.

Ikke nok med at hendes normalt organiske bølger i det lange hår på denne optagelse var mere tæmmede og ’satte’, så var håret, der normalt hænger løst, her trukket væk fra ansigtet.

Men mens det i sig selv ikke er en nyhed, så er måden, hvormed håret var trukket væk, det derimod.

Det er nemlig en tilbagetrækningsmanøvre,vi ikke mindes at have set siden folkeskoletiden, hvor man ved hjælp af to spænder – et i hver side af panden – trækker håret skråt væk fra ansigtet og hæfter med spænderne over hver tinding. Og spænderne Sarah Jessica Parkers karakter, Carrie, havde valgt at bruge her, var intet mindre en små sløjfer i guld. Altså en accessory, man typisk ser på piger under 7-års alderen.

Foto: Ritzau/Scanpix

Og tilfældet er ikke enestående.

For til et promoveringsevent for sin nye film, ’L’immensità’, ankom Penélope Cruz i Chanel fra tå til top; og netop toppen er værd at dvæle ved, da hun over sin voluminøse 1960’er-inspirerede frisure bar en stor, sort hårsløjfe.

Foto: Ritzau/Scanpix

Sløjfen fungerede i Cruz’ tilfælde som en legesyg accent til det ellers modne look, Chanel mestrer til perfektion med sine elegante, om end konservative sæt i bouclé.

Men ligesom bouclé og spadseredragter, så er netop sløjfer i håret en af Chanels signatur-accessories.

Husets stifter, Gabrielle ’Coco’ Chanel var nemlig særligt glad for den fine detalje, og det var en arv, som Karl Lagerfeld hædrede i flere af hans ready-to-wear kollektioner for Chanel, og som også husets nye Creative Director, Virginie Viard har introduceret i sine shows – senest i A/W21 couture-showet.

Og også herhjemme lader det til at sløjfen er ved at finde vej ind i de voksnes rækker.

I butikken ’Damernes Magasin’ på Jægersborgsgade i København kan man nemlig netop nu finde fine spænder med store sløjfer i mange farver, der med en knold og tilsat blazer ser alt andet end ’lillepigede’ ud.

1
Foto: PR

Hårsløjfe, Damernes Magasin, 250 kr.

Læs ogå

Endnu en trend fra 00’erne genopstår – og den er meget mere æstetisk i denne omgang