Hudpleje

Har du mod på en brasiliansk sugaring? Her er alt, du skal vide om at fjerne hår fra bikinilinjen

- 04/06/2018

Overvejer du en brasiliansk sugaring inden ferien? Få ekspertens råd til at få fjernet hår fra bikinilinjen her.

Det er højsæson for hårfjerning, og hvis du går rundt og overvejer at kaste dig ud i en brasiliansk – hvor man altså får fjernet alt håret fra området omkring bikinilinjen – så læs med her, hvor vi har hørt Stella Nisreen Kanaan, der er indehaver af skønhedssalonen Beauty Avenue på Frederiksberg, om, hvordan en brasiliansk sugaring foregår.

HVORNÅR SKAL MAN STOPPE MED AT BARBERE SIG, HVIS MAN SKAL HAVE EN BRASILIANSK SUGARING-BEHANDLING? 

– Til din brasilianske sugaring-behandling hos Beauty Avenue, anbefaler vi, at du minimum venter 14 dage efter sidste gang, du har barberet dig, til første gang du får lavet din brasilianske sugaring. Dog kan det være meget forskelligt, hvor hurtigt ens hår vokser, og derfor kan det for nogen også være en god ide at vente lidt længere end det. Jo længere tid man venter, jo flere hår vil der være kommet ud, og jo bedre bliver resultatet. Og hvis man ikke kan holde ud at vente i 14 dage, så anbefaler jeg altid, at man stopper med at barbere sig en uge inden sin menstruation, og så går alligevel en uges tid med menstruation, og på den måde passer det perfekt med de to uger. 

ER DER FORBEHOLD? NOGET MAN IKKE MÅ EFTER BEHANDLINGEN?

– Når man tager hårene ud med roden, kan huden godt være en smule sensitiv lige efter din brasilianske sugaring-behandling, men det går meget hurtigt over. Nogle kan ikke mærke noget efter fem minutter, og for andre kan der gå en time eller to. Derfor anbefaler vi altid at man bruger trusser, der ikke har en syning eller kant, der strammer lige efter brasiliansk sugaring. Desuden er det en god idé at bruge rene (og gerne økologiske) bomuldstrusser, da det vil forhindre, at der kommer bakterier på huden lige efter behandlingen, hvor huden er mere udsat. Det er også bedst, at man ikke træner lige efter en brasiliansk sugaring, da huden godt kan blive irriteret, hvis man sveder. Derfor bør man også undgå svømmehallen, sauna og dampbad lige efter behandling. Det skal dog siges, at brasiliansk sugaring er noget af det allermest skånsomme, der findes, og derfor kan mange sagtens gøre flere af disse ting uden at få problemer, når man har fået brasiliansk sugaring nogle gange.

FÅR MAN ØMHED, KNOPPER ELLER RØDME? 

– Man får ikke ømhed, knopper eller rødme, som man kender det fra barbering. Knopper opstår udelukkende, hvis man for eksempel har svedt meget lige efter behandlingen, og der derved er kommet bakterier ned i hårsækkene. Alt hårfjerning kan forårsage indgroede hår, men brasiliansk sugaring er den metode, der giver allerfærrest indgroede hår i forhold til voksning og barbering. De fleste oplever langt færre indgroede hår, når de går over til sugaring fra en anden brasiliansk hårfjernings-metode og slet ikke det samme ubehag, når hårene gror ud igen, fordi de er bløde og ikke stikkende, som man kender fra barberede hår. 

HVOR OFTE SKAL MAN KOMME FOR AT HOLDE SIN BRASILIANSKE VED LIGE? 

– Hos Beauty Avenue anbefaler vi altid vores gæster at få lavet deres brasiliansk sugaring-behandling hver 4.-5. uge. Hårene vokser nemlig i forskellige faser, og får man lavet behandlingen hver 4.-5. uge, sørger man bedst muligt for at tage hårene i den rette fase og dermed få det bedste og mest varige resultat. Ved regelmæssig brasiliansk sugaring vil man også opleve en længerevarende hårvækstreduktion med tiden, og får du lavet din behandling regelmæssigt vil du også opleve færre indgroede hår. Vores gæster, der er kommet i mange år har reduceret deres hårvækst op mod 50%.

HVEM KAN ISÆR DRAGE NYTTE AF SUGARING?

– De fleste, der ønsker at få fjernet hår har gavn af sugaring, specielt brasiliansk sugaring, da det er så skånsom og mild en hårfjerningsmetode, at den fungerer rigtig godt for alle og på alle dele af kroppen. Sugaring er især en god metode, hvis man har sensitiv hud og har oplevet, at huden er blevet irriteret, og man måske endda har fået knopper ved barbering eller almindelig hårfjerning med voks. Fordelen ved brasiliansk sugaring er, at hårene fjernes i den naturlige vækstretning, og derfor er der mindre risiko for, at hårene knækker. Desuden kan sugaring give et endnu bedre resultat i forhold til voks, fordi sugaring er meget mild mod huden, og man derfor kan fjerne hårene på det samme sted flere gange, hvilket ikke er en mulighed med voks, som let kan lave hudafskrabninger. 

HVOR PÅ KROPPEN ER SUGARING MEST BRUGT? 

– Sugaring kan bruges overalt på kroppen. Men sugaring er især oplagt på sensitive områder, så som armhulerne og intimområdet, altså bikinilinjen og braziliansk hårfjerning.

SKAL MAN VÆLGE EN BIKINI SUGARING ELLER BRASILIANSK SUGARING?

– Et ofte stillet spørgsmål er, hvad forskellen på en bikini/tanga-behandling og en brasiliansk er. Forskellen er, at ved en bikini-behandling fjerner man kun håret uden for bikinitrusserne, og ved en brasiliansk fjerner man også håret inden for trusserne, dog må man gerne lade så meget være, som man selv føler for – altså vil man gerne have en stribe eller trekant, så er det selvfølgelig helt i orden. Det vil altså sige, at så snart man gerne vil have fjernet hår ved skamlæberne eller mellem balderne, så skal man booke tid til en brasiliansk og ikke bare en bikini-behandling.

Læs ogå

Eksperten guider: Det skal du vide, før du kopierer Bella Hadids tynde bryn