Der er som bekendt fart over feltet på den københavnske madscene, der nu kan tælle en ny restaurant i Indre by, der i imponerende rammer vil skabe synergi mellem det japankse og italienske køkken.
ELLE var inviteret af Restaurant Levi.
Det er måske ikke lige de to køkkener, du forventer mest skulle forenes. Alligevel vil folkene bag den nye restaurant Levi på hjørnet af Ny ØØstergade og Store Regnegade skabe synergi mellem de italienske og japanske smage
Det vil de gøre med en restaurant, der netop er åbnet i dag og byder på et lille stykke Milano midt i Indre By. For udover at have kælet for både maden og vinen, som er skabt og udvalgt kok Andra Calducci og sommerlierne Jesper Boelsskifte og Peter Trauboth, der også står bag steakrestauranterne Mash, så er der i den grad også kælet for indretningen, der er designet af indretningsdesigner Johannes Torpe, som har skabt en helt særlig, international stemning over sig.
Med træpaneler fra gulv til loft, italienske terazzogulve, kunst af Oskar Zieta, der er særligt kendt for sin oppustede metalskammel Plopp, store vinduer ud til den travle gade og en bar som stort centerpiece, når du træder ind, henledes tankerne næsten på en lækker lufthavn i luftfartens storhedstid. Og så er toiletterne det oplagte sted til et godt selfie med store spejle og en sart, lyserød palette på vægge, gulve og lofter.
På menukortet finder du småretter som blandt andet tun med pistaciecreme, gyoza med salsiccia-pølse eller tempura med kammusling og havtaske. Men også større retter om Angus-steak i japansk yakiniku-marinade eller risotto med ærter og stracciatella er at finde på kortet.
Er det mere tørsten, der trækker, så prøv en af deres signaturcockatils, en grappa fra grappamesteren Romano Levi, som restauranten er opkaldt efter, eller en enkelt espresso til bare 15 kroner – eller to euro, præcis som i Italien
Besøg Levi på adressen Ny østergade 24, 1101 København K