Trends

Charlotte Lynggaard: Her er mine juleønsker, juletraditioner og mit julebord

- 04/12/2020

Julen er kendt som hjerternes fest, og det er en tid, hvor de fleste går all in på julehygge, traditioner og ikke mindst julepynt. Er du nysgerrig på, hvordan smykkedesigner Charlotte Lynggaard fejrer højtiden? Eller vil du se, hvad der står øverst på hendes ønskeliste? Så læs med her, hvor ELLE har fanget hende til et lille juleinterview.

Der er ingen tvivl om, at julen er en tid, som er forbundet med massevis af traditioner og julehygge på højt plan. Men julens mange traditioner kan i den grad siges at være forskellige fra familie til familie – og det samme kan juleønsker, borddækning og pynt.

Mangler du (jule)inspiration, eller er du nysgerrig på, hvordan andre spændende kvinder fejrer julen?

Læs med her, hvor ELLE har taget en snak med smykkedesigner Charlotte Lynggaard, som blandt andet fortæller om hendes families juletraditioner, hendes borddækning samt hvad der står øverst på hendes ønskeliste. 

Hvad er det bedste ved julen?

”Det bedste er, at kunne forvandle hjemmet til en ramme omkring december, hvor man hver dag kan blive mindet om, at man skal nyde måneden og afslutte året på en god måde. Herudover er samværet med familie og venner vigtigt, så nye minder kan blive skabt og traditioner kan holdes ved lige. Nogle år er der mere tid end andre, og der findes mange måder at fejre julen på – men selv de mindste ting, kan medføre stor glæde.”

Har du og din familie nogle særlige juletraditioner?

”Vi har næsten altid en klippe-klistre-dag – og til tider en stor bagedag. På selve juleaftensdag bruger vi desuden størstedelen af dagen på at lave maden sammen og på, at pynte og dække julebordet. Det er noget af det, jeg holder allermest af.”

Hvad er din juledekoration inspireret af i år?

”Den er inspireret af den nordiske jul samt minder fra Carl Larssons børnebøger. Hele hans eventyrlige univers, er jeg generelt meget inspireret af.”

Læs også: H&M Home annoncerer nyt samarbejde med anerkendt modedesigner

Hvad er dine bedste tips til, hvordan man dækker et flot julebord?

“Jeg kan godt lide at dække bordet med forskellige linnedduge- og servietter, som gerne må være vintage. Jeg twister og udfordrer altid borddækningen lidt ved at blande forskellige stel. For eksempel ved at se, om der kan tilføjes en anden farve eller laves et blomsterarrangement, som ikke er for indlysende. Jeg foretrækker at dekorere med naturens elementer, og jeg bruger altid friske blomster eller grene fra haven. Min juleborddækning afspejler desuden traditioner, og vi har fx altid haft nogle små nisser med, som før var en del af mine bedsteforældres julebord, men som nu er en del af mit. Generelt, holder jeg af det traditionelle – men med overraskende og uventede elementer.” 

Har du et specielt smykke, som du særligt forbinder med julen?

”Der er intet specifikt smykke, som sådan, for det kommer meget an på, hvor jeg er i livet, og hvad der føles rigtigt. Jeg har altid selv sat pris på, at mine forældre har klædt sig fint juleaften, og netop den umage som man gør sig overfor andre, er noget, som alle i vores familie godt kan lide. Så her spiller smykkerne selvfølgelig en vigtig rolle. Også juleaften.”

Hvilke ting har du på ønskelisten i år?

“På ønskelisten er der bl.a. et smukt læderbælte fra Etro og et par lækre handsker fra Hestra.” 

Hvis du vil se flere af Charlotte Lynggaards juleønsker, så scroll løs i galleriet herunder, hvor vi har samlet en række ønsker.