Du går aldrig galt i byen med en god pastaret.
Ingredienser
- 4 hvidløgsfed
- 3 tsk. tørre chiliflager
- Olivenolie til stegning
- 20 gram smør
- 40 gram tomatpure
- 450 gram god tomatsauce
- 1 potte frisk basilikum
- 75 gram armesan
- Balsamicoeddike
- 1 spsk. agavesirup
- 100 gram kalamataoliven u. sten
- 250 gram bøffelmozzarella
- 2 spsk. oregano
- 400 gram pappardelle pasta
- Salt
- Peber
Fremgangsmåde
- Pres hvidløg og svits det på panden i olie og smør sammen med chiliflager. Tilsæt tomatpure og svits yderligere.
- Hæld tomatsauce på panden og rør rundt.
- Hak basilikum fint og riv parmesan fint på et rivejern. Rør begge dele i saucen på panden.
- Kom balsamico i saucen og smag til med agavesirup. Krydr også godt med salt og peber.
- Lad saucen stå og simre ved lav varme i et par minutter.
- Sæt vand over til spaghetti. Kog den til du synes, den er færdig, der må gerne være lidt bid.
- Gem en lille smule af pastavandet til saucen.
- Halver kalamataoliven og rør dem i tomatsaucen.
- Når spaghettien er kogt færdig, skal den op på panden og røres sammen med tomatsaucen. Her kan du tilsætte en smule af pastavandet og røre godt rundt.
- Server den færdige spaghetti med stykker af frisk mozzarella og drys med tørret oregano