Hvem elsker ikke en skøn sommersalat med masser af lækre danske jordbær og en frisk citrondressing? Lad ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, guide dig til hendes version af blomkålscouscous med jordbær, rucola og feta.
Sommeren er endelig på vej, og den kalder på lette retter med skønne farver.
ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, vil byde sine gæster på blomkålscouscous med jordbær, rucola og feta.
Opskriften er til to personer.
Ingredienser:
- 1/2 blomkål
- 50 gram rucola
- 300 gram jordbær
- 2 stængler forårsløg
- 1/2 citron
- 3 spsk. olivenolie
- Salt og peber
- 50 gram god feta
- 1 håndfuld salte ristede mandler
Læs også: Linsebøffer med nye kartofler, ærtecreme og kålsalat.
Fremgangsmåde:
- Riv blomkålen helt fint enten på et rivejern eller ved hjælp af en foodprocessor.
- Skyl rucola og dup den tør med et viskestykke.
- Skyl jordbærrene og skær dem i kvarte. Kasser stilken.
- Snit forårsløg tyndt på skrå.
- Bland blomkålscouscous, rucola, jordbær og snittet forårsløg sammen i en skål. Pres citronsaft i salaten og kom olie i. Rør godt sammen. Krydr med salt og peber. Riv også gerne skallen fra citronen og kom i.
- Kom salaten på et fad eller i en skål. Kom feta på og smuldr gerne lidt af den henover salaten.
- Hak de salte ristede mandler og drys dem over salaten.
- Spis gerne salaten med ovnbagt laks og hummus.