Sundhed

Linsebøffer med nye kartofler, ærtecreme og kålsalat

- 10/05/2019

ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, er klar til sommer, og derfor har fredagens opskrift ægte sommervibes.

Der skulle gerne snart være ægte sommervibes i luften, så denne uges opskrift byder blandt andet på lækre sommersalater med brombær, nye kartofler og ærter serveret sammen med vegetariske linsebøffer.

Opskriften er til 3 personer.

Ingredienser:

Linsebøffer

  • 1 dåse grønne linser
  • 1 æg
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 2 stængler forårsløg
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. paprika
  • 5 spsk. havregryn
  • 1 – 2 spsk. sesamfrø
  • Salt og peber

 

Nye kartofler med ærtecreme, feta og krydderurter

  • 12 små nye kartofler
  • 250 gram frosne danske ærter
  • 1 håndfuld basilikum (kan udelades)
  • 1 citron
  • 3 spsk. god olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • 2 håndfulde friskbælgede danske ærter
  • 1 håndfuld kruspersille
  • 1 håndfuld frisk oregano (kan udelades)
  • 75 gram fåre- og gedefeta

 

Læs også: Gazpacho med masser af grønt og avocado.

 

Rød spidskål med rødbede og brombær

  • 1 rød spidskål
  • 4 små rødbeder
  • Saften fra 1/2 citron
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 3 spsk. god olivenolie
  • 1 spsk. agavesirup
  • 1/2 bakke store brombær

 

Fremgangsmåde

  • Start med at lave ærtecremen og kog kartoflerne, så de kan nå at køle af.
  • Optø hurtigt de frosne ærter med kogende vand og blend dem med saften fra en citron, olivenolie, basilikum og hvidløg og smag til med salt og peber. Stil den derefter på køl, indtil du skal bruge den.
  • Riv spidskålet fint på et mandolinjern. Skræl rødbederne og snit også dem på mandolinjernet. Bland kål og rødbeder sammen med citronsaft, agavesirup, hvidvinseddike, olie og lidt salt og peber og lad salaten stå og trække smag.
  • Hæld vandet fra linserne og skyl dem. Bland med de øvrige ingredienser og brug en stavblender til at gøre ‘farsen’ sammenhængende. Du skal ikke blende hele blandingen, da den stadig skal være grov. Form seks linsebøffer og steg dem på en varm pande med lidt olivenolie – de skal kun have et par minutter på hver side.
  • Kom ærtecremen i en skål og bland den med kartoflerne og pynt med feta og krydderurter.
  • Kom spidskålssalaten på et fad og top med brombær. 
  • Server de lune linsebøffer sammen med de to salater.