Sundhed

Opskrift: Appelsinsalat med græsk yoghurt og knas

- 18/01/2019

Frisk appelsinsalat med cremet græsk yoghurt og godt med knas i form af kokoschips, nødder, granatæblekerner og kakaonibs. Det lyder godt, ikke? Få opskriften her.

Salaten minder lidt om en dessert, men er syrlig i smagen fra yoghurten. Hvis du gerne vil have, at appelsinsalaten er mere syndig, kan du med fordel skifte den græske yoghurt ud med letpisket flødeskum.

Begge dele fungerer godt til weekendens sene morgenmad. 

Ingredienser:

  • 3 appelsiner
  • 75 gram græsk yoghurt
  • 75 gram friske hindbær
  • 1 spsk. hampefrøskaller
  • 1 spsk. kakaonibs
  • 2 spsk. ristede kokoschips
  • 2 spsk. ristede hasselnødder, grofthakket
  • Kernerne fra et halvt granatæble

Fremgangsmåde:

  • Skær skrællen inkl. den hvide hinde af appelsinerne og skær dem i tynde skiver.
  • Anret appelsinerne på et fad. De må gerne ligge en smule indover hinanden.
  • Fordel den græske yoghurt over appelsinskiverne.
  • Drys med hampefrøskaller, granatæblekerner og kakaonibs.
  • Pynt med friske hindbær, ristede kokoschips og grofthakkede ristede hasselnødder og server.
  • Tip: Du kan sagtens købe dig til ristede hasselnødder i supermarkedet. Jeg har altid en lille pose liggende i mit køkkenskab, så jeg ikke behøver riste dem selv. 

 

 

Læs ogå

De 25 bedste steder til frokost i København