Bartenderkonkurrencen, World Class, som kårer verdens bedste bartender, løb af stablen i Berlin i midten af oktober 2018. Danskeren Michael Hajiyianni fra Ruby i København endte på en samlet niendeplads, og her deler han tre af sine bedste cocktail-opskrifter.
Det gik godt for danske Michael Hajiyianni, da han i midten af oktober 2018 deltog i bartenderkonkurrencen, World Class, i Berlin.
Michael Hajiyianni endte op med en imponerende samlet niendeplads, men i konkurrencen Flavour of a Nation, sikrede danskeren sig sejren blandt 56 bartendere. Det var cocktailen ’Flying High’, der sikrede Michael Hajiyianni sejren i Flavour of a Nation, og den samt to andre af Michaels cocktails får du opskriften på lige her.
Michael Hajiyianni, der til dagligt hører til på den populære københavnske cocktail-bar Ruby, tror på, at alle skal kunne lave en god cocktail, og med weekenden foran os, kunne opskrifterne ikke falde på et bedre tidspunkt.
Her får du tre af Michael Hajiyiannis cocktail-opskrifter:
Flying High
Det skal du bruge
- 40 ml Johnnie Walker Black Label
- 15 ml agurkecordial
- 200 ml. vand
- 100 g sukker
- 1 stk. agurk
- 100 ml æble/kokosvand
- 45 g æblechips
- 500 ml. kokosvand
- Sommerfuglekløver til pynt
- Is
Sådan gør du
- Du starter med at lave din argurkecordial. Tag 200 milliliter vand, 100 gram sukker og skinnet af en hel agurk. Opløs sukker og vand ved svag varme sammen med skinnet fra agurken, og lad det trække i en time. Stil til side, og lad det køle af.
- Når du skal lave din æble/kokos-vand, tager du 45 gram æblechips, rører dem godt rundt i 500 milliliter kokosvand og lader dem trække i en time. Herefter sier du æblechipsene fra.
- Byg din cocktail op i et highball-glas. Kom is i glasset, og tilføj herefter henholdsvis whisky, argurkecordial og æble/kokosvand.
- Rør rundt med en ske, og pynt til sidst med spiselig sommerfuglekløver, inden du serverer.
Tanqueray Rosé
Det skal du bruge
- 200 ml Tanqueray Ten Gin
- 100 ml Belsazar Rose Vermouth
- 150 ml vand
- 100 ml grapefrugtcordial
- 500 g sukker
- 1 l grapefrugtjuice
- 50 ml Fino Sherry infuseret med jordbær
- 500 ml. Fino Sherry
- 250 g jordbær
Sådan gør du
- Den her cocktail skal laves som en slags punch. Start med at tilberede din grapefrugtcordial ved at opløse 500 gram sukker i 1 liter rød grapefrugtjuice.
- Din Fino Sherry med jordbær laver du ved at snitte 250 gram jordbær og lade dem trække i 500 milliliter sherry 24 timer i køleskabet. Filtrer jordbærrene fra – så er sherry klar til brug.
- Kom alle ingredienserne i en flaske, ryst flasken godt, og læg den i køleskabet til afkøling. Når flasken er iskold, serverer du cocktailen i et afkølet hvidvinsglas.
Touch of a Woman
Det skal du bruge
- 30 ml Zacapa Edicion Negra Rom
- 15 ml jordbærvermouth
- 75 g jordbær
- 75 cl Belsazar Dry Vermouth
- 10 ml rabarbercordial
- 200 ml. rabarbersaft
- 200 g sukker
- Fever Tree Tonic
Sådan gør du
- Start med at lave din jordbærvermouth. Lad 75 gram friske jordbær trække sammen med 75 centiliter Belsazar Dry Vermouth i 2 timer. Filtrer jordbærrene fra. Så er din jordbær-vermouth klar til brug.
- Din rabarbercordial laver du ved at opløse 200 milliliter rabarbersaft med 200 gram sukker. Når sukkeret er opløst, er din cordial klar til brug.
- Byg cocktailen op i et glas. Start med is, og tilføj derefter rom, jordbærvermouth og rabarbercordial. Top med tonicvand, rør godt rundt med en ske og server cocktailen iskold.