Trends

Stephanie Broek: “Jeg troede aldrig at jeg ville bytte bukser ud med cykelshorts, men nu elsker jeg det!”

- 04/09/2018

Glem de norske influencers. Nu er det Holland vi kigger mod for inspirerende feeds og on point streetstyle. Vi har talt med Stephanie Broek, der ikke er til at undgå i det internationale modebillede lige nu - og som har en forkærlighed for København…

Der er en ny og meget akut epidemi i omløb, og vi er flere, der allerede er uhelbredeligt smittede. Den hedder “giv-mig-det-Stephanie-Broek-har-på-nu”. Den petite hollandske influencer med de iøjnefaldene, lidt for store briller og endnu større, blonde hår, der falder i lange bløde bølger over hendes skuldre, har nemlig fanget vores opmærksomhed på Instagram – og givet os uhyrlige abstinenser efter at matche sneakers med lange, florlette kjoler og lycra-cykelshorts med prinsesseskjorter i fed lyserød silke. For hvis der er nogen, der mestrer de atypiske parringer, er det Stephanie Broek.

… og hun er ikke alene om at vise de hollandske farver på det internationale modelandkort: De stilbevidste hollandske fraulins gør nemlig i dén grad indtog lige nu. Se bare profiler som Linda Tol, Negin Mirsalehi, Nicole Huisman og Sabrina Meijer

Under Copenhagen Fashion Week i august var den hollandske streetstyle darling – og nu er vi tilbage til fænomenet Stephanie – naturligvis at spotte blandt de ultra stilfulde internationale gæster – og her var hun ikke bleg for at springe i danske favoritter fra Ganni (leopardbadedragten), Saks Potts (de smukke blomstrede chinos) og Stine Goya (silkeskjorten) – blot for at nævne nogle få… Og det er ikke kun for at please den danske presse: Den hollandske modestjerne er nemlig vild med dansk mode, og ikke mindst København. 

Vi har talt med Stephanie Broek i forlængelse af hendes seneste besøg i vores hovedstad… 

Kort fortalt, hvem er du, og hvad lever du af?

Jeg hedder Stephanie Broek, jeg er 29 år, bosat i Amsterdam og jeg arbejder freelance som modejournalist og content creator (blandt andet for Glamour Netherlands og ELLE Netherlands, red.) 

Hvordan landede du i modebranchen?

Jeg studerede journalistik og var praktikant på ELLE. Efter mit praktikophold blev jeg på ELLE, indtil Glamour opsnappede mig. Jeg var fuldtid på Glamour indtil maj i år, hvor jeg gik freelance.

Beskriv din stil med tre ord…

Quirky (se bare mine briller!), farverig og modsigende, i den forstand at den er et miks af feminine og maskuline items).

Gør sætningen færdig: Jeg troede aldrig, at jeg ville…

… gå i cykelshorts i stedet for bukser, men nu elsker jeg det!

 

Living my best Danish life HBU? #goyapeople #cphfw #kopenhagen

Et opslag delt af Stephanie Broek (@stephaniebroek) den

 

8. Aug, 2018 kl. 11.37 PDT

 

Efter dit seneste besøg i København, hvilket indtryk har du af dansk mode?

Jeg elsker at designet er så anvendeligt! Man kan faktisk cykle i dansk mode! Jeg elsker også at kollektionerne er synlige, uden at være et skrig for opmærksomhed, når man har det på, hvis du forstår. Det er det perfekte tøj for powerkvinder, der vil skille sig ud uden at det ser ud som om de prøver for meget. 

Besøger du København tit, og har du et favoritsted i byen?

Det er tredje gang jeg er i København. Et af mine favoritsteder er klart Holly Golightly – og det siger ikke så lidt, for jeg er meget kræsen hvad angår butikker. Jeg rejser meget, og ser virkelig mange butikker, men det er sjældent jeg er ude for, at jeg vil have ALT i en butik: lige fra tøj til accessories og interiør. Jeg glæder mig allerede til at jeg skal tilbage til København igen, hvor Studio Travel, Beau Marché og Baby Baby Bar står øverst på min liste igen. Jeg får altid de bedste tips til byen fra de lokale københavnere (tak, Stephanie, red.), men jeg når sjældent halvdelen af dem under modeugen, fordi kalenderen er så tæt pakket de dage!

Bliver du inspireret af danskere – og i givet fald hvem?

Jeg er vild med Emma Leth (nu Rosenzweig, red.). Hun blev jo gift denne sommer i et look, der – i min optik – allerede er ikonisk: en smuk, gennemsigtig blondekjole med lilla lingeri under og en oversized Jacquemus stråhat. Så, så, så smukt og meget aktuelt! 

Læs også: 10 internationale influencers, du skal kende lige nu

Hvilke tre ting kommer du til at huske bedst fra denne CPHFW?

Stine Goya. Hendes show var fuld af jumpsuits, som er mit yndlings-item, fordi det er så let at have på og passer godt med både sneakers og høje hæle. Jeg var også helt forelsket i den blå kjole med pufærmer. Mit highlight fra hele modeugen var at besøge Stine Goyas showroom: Alt fra vægge til døre og lofter er helt pink køkkenet er guld, og der var en farveeksplosion i alle rum. Jeg blev med det samme kureret for min hang til minimalistisk indretning. Nu er det eneste, jeg vil have, mintgrønne vægge og et pastellyserødt loft.

Saks Potts står også helt klart i erindringen. Jeg beundrer virkelig de to designeres evne til at lege med opfattelsen af, hvad der er ‘god’ og ‘dårlig’ smag, og hvordan de altid formår at gøre noget, man egentligt synes var grimt, ultra-cool. 

Tredje ting, der skilte sig ud til CPHFW var Ganni. Det er sjældent, at jeg bliver så inspireret af stylingen til et show, og men efter Gannis show kan jeg næsten ikke dy mig for at kaste mig ud på en vandretur i en silkeunderkjole med en regnjakke bundet om livet tilsat vandrestøvler og fiskerhat! 

 

 

Et opslag delt af Stephanie Broek (@stephaniebroek) den

10. Aug, 2018 kl. 1.09 PDT

Hvis du kun måtte vælge ét dansk brand, som du kunne have på fra top til tå, hvem skulle det så være? 

Jeg kan ikke vælge! Jeg har så mange danske favoritter! Men én ting er jeg ret sikker på: Jeg kunne med lethed tilbringe resten af mine dage kun iført ting, der forhandles hos Holly Golightly!

Følg Stephanie Broek på Instagram her – vi lover, du ikke fortryder det!