Sundhed

Æblemuffins med kanel og havregryn

- 07/08/2018

Sommeren er ikke slut endnu, og det betyder ture ud i det fri. Pak dit sejeste sommernet med bikini, håndklæde samt disse hjemmebagte æblemuffins og nyd dem under åben himmel.

Når solen skinner, er vi heldigvis gode til at udnytte det.

 

Parker og havnebade fyldes med sommerglade danskere. Men hvad med den lille lækkersult, som ofte melder sig? Stil den med disse skønne æblemuffins, som vi her deler i samarbejde med blogger og iværksætter Frk. Fryd. 

 

Muffins lyder måske syndigt, men disse indeholder både yoghurt og havregryn, som hjælper til at holde dig mæt længere.

 

Muffins er geniale, fordi de er nemme at have med på farten og holder sig lækre selv i det varme sommervejr. De fungerer selvfølgelig også lige så skønt hjemme i sofaen, når solen er gået på hæld.

 

 

Ingredienser (ca. 12 stk.):

 

– 0,5 dl. rapsolie

– 75 g. sukker

– 1 dl. yoghurt

– 2 æg

– 80 g. havregryn

– 125 g. hvedemel

– 1 tsk. kanel

– 1 tsk. vaniljesukker

– 1 tsk. bagepulver

– 1 knivspids salt

– 1 æble

 

Fremgangsmåde:

 

1. Pisk rapsolie og sukker godt. Kom herefter yoghurt og æg i og pisk det sammen.

2. Bland havregryn, hvedemel, kanel, vaniljesukker, bagepulver og salt i en skål. Vend det i dejen.

3. Skrald æblerne, skær dem i små tern og rør dem i dejen.

4. Kom dejen i muffinforme, og pynt evt. med helt tynde æblebåde på toppen. Drys med lidt kanelsukker ovenpå.

5. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min. Tjek med en gaffel eller kødnål om de har fået nok.

 

Læs også: Opskrift: Skøn yoghurtis med hindbær

 

Frk. Fryd er iværksætter med rullende vintage café og blog. Hun er nostalgiker med en forkærlighed for 50’erne, og passioneret kagebager – og på hendes fine blog kan du finde masser af inspiration til bagværk og andre lækkerier.