Kultur

7 emojis, vi opfatter vidt forskelligt

- 22/06/2018

Hvordan læser du de små emojis, som nærmest er blevet en uundgåelig del af alle de beskeder, vi sender til hinanden i dag? En ny undersøgelse viser, at vi opfatter de gule ansigter vidt forskelligt...

Du kender nærmest dem alle, og nogle bruger du mere end andre.

Ja, nogle gange kan de nærmest stå i stedet for ord og bedre forklare det, det du egentlig prøver at sige. Vi taler naturligvis om vores allesammens yndlingsknapper på smartphonen; emojis, som nærmest er blevet et helt selvstændigt sprog i sig selv. 

Og præcis dét faktum, at emojis i dag kan gøre det ud for rigtig ord og nogle gange hele budskaber, er det alpha omega, at vi forstår dem ens. Ellers kan vi hurtigt blive enige om, at der kan opstå nogle både akavede og uhensigtsmæssige situationer. 

Læs også: Emoji-etiketten: Hvornår er det passende at sende en emoji? 

Derfor er en ny undersøgelse fra oversættelsesbureauet Lingobob også særlig interessant, da den faktisk viser, at vi forstår og opfatter en række af de populære emojis meget forskelligt. 

Der er eksempelvis stor uenighed i forhold til, hvordan den gule smiley, der rækker tunge skal opfattes. 48% af danskerne opfatterne den som et udtryk for at være “fræk”, 14% for at være glad og 13,8% for at have lyst til søde sager.

Det er særligt syv emojis, der viser sig at være uenighed om i den danske befolkning, og når du ser de forskellige måder at opfatte dem på i galleriet, vil du uden tvivl også blive overrasket.

Vi har i hvert fald aldrig været i tvivl om, hvad blinke-smileyen fx signalerer – men der kan vi godt tro om igen!

Se selv med i galleriet…