Sundhed

9 lækre (økologiske) madsteder du skal besøge på Roskilde Festival

- 27/06/2017

På Roskilde Festival 2017 er alle madboderne, som et nyt initiativ, 90% økologiske, og der er derfor mange lækre muligheder for at få stillet sulten, når den melder sig på årets festival.

I år drager ELLEs Health Editor Stephanie Bang og Digital Editor Emilie Zerlang mod dette års Roskilde Festival, og det er bestemt ikke kun koncerterne og den gode festivals-stemning, vi kommer for – eller glæder os til på forhånd – for med mere end 120 forskellige madboder, ser vi bestemt også frem til, at skulle spise vores vej gennem festivals-pladsen.

Siden 2011 har Roskilde Festival arbejdet målrettet med at mindske madspild, øge den økologiske andel af råvarer i madboderne og udfordre leverandørerne på at udvikle økologiske alternativer til standardsortimentet, og i år kan Roskilde Festival annoncere, at de efter en fire års øko-omlægning, er nået i mål med 90% økologi på tværs af alle madboder. 

Læs også: Roskilde Festival 2017: 10 uundværlige ting til din toilettaske

For at sikre at festivalgæsterne er opmærksomme på bodernes økologiprocent, og for at sikre et ensartet billede af hvor økologiske boderne rent faktisk er, har Roskilde Festival derfor i samarbejde med Fødevarestyrelsen fået udarbejdet sit helt eget økologiske anprisningsmærke.

Med Roskilde Festivals nye mærke bliver økologiprocenten udregnet løbende, og de boder, som lever op til kravet, kan sætte mærket op på boden. Som festivalgæst kan man på den måde følge med i, at boderne lever op til kravet om 90 % økologi. Madbodernes økologi procent bliver løbende kontrolleret af både Roskilde Festival og Fødevarestyrelsen.

Roskilde Festival starter med maden, men har en ambition om, at også drikkevaresortimentet kommer til at bestå af overvejende økologiske produkter i den nærmeste fremtid. Efter et par år med den økologiske og ufiltrerede Tuborg RÅ, kan du i år også glæde dig til, at smage Orange 17, som er Carlbergs nye øko-øl, som vil være tilgængelig på pladsen. Vi har smagt for, og det er muligvis blevet vores nye yndlings (fad)øl.

Psst … Et andet element af Roskilde Festivals strategi om at skabe en mere bæredygtig festival er det engangsservice, som maden spises af. Alle tallerkner, bestik, krus og glas på festivalen er lavet af bionedbrydelige materialer som majsstivelse, plantefibre og sukkerrørsaffald.

I galleriet har vi samlet 9 af de madboder, som vi ser frem til at besøge på Roskilde Festival 2017.