Sundhed

Opskrift fra bogen ‘Hverdagsfavoritter’: Broccolisalat med peanutbutterdressing

- 19/05/2017

Madbloggerne Stinna Guldmann Marker og Julie Bruun har netop udgivet bogen ’Hverdagsfavoritter’, hvor de deler over 100 skønne opskrifter på sund og lækker hverdagsmad. Vi har fået lov til at dele deres lækre opskrift på ’Broccolisalat med peanutbutter-dressing' fra den nye bog her...

Måske kender du allerede de to madbloggere Stinna Guldmann Marker og Julie Bruun, som hver dag fodrer os med lækre digitale opskrifter via deres blogs og Instagram. Nu er de to piger gået sammen, og det er der kommet mere end 100 skønne opskrifter ud af i deres nye kogebog med navnet ’Hverdagsfavoritter’.

Stinna og Julie beskriver selv bogen som en go-to bog, som kan bruges, når du har brug for en nem og sund hverdagsret, som smager bedre end de usunde alternativer:

”Det er altid smagen, der er i fokus – men kan vi gøre maden sundere hist og her, er det kun en bonus. Der skal dog være plads til lidt forkælelse, og derfor er der også chokolade i et par af de søde opskrifter. Vi tror på sund fornuft, men vi mener også, at der skal være plads til lidt hygge,” siger de to forfattere.

Den ene forfatter, Julie Bruun, har tidligere leveret opskrifter til ELLE Sundhed, hvor hun blandt andet introducerede os til de populære snickerskugler, der siden er blevet en af de mest populære opskrifter på ELLE.dk. 

Vi var derfor spændte på at prøve de nye lækre opskrifter og har udvalgt tre af vores sunde favoritter fra den nye bog, som vi vil dele med jer her på ELLE.DK de næste tre uger.

Læs også: Opskrift: Sunde snickerskugler, der smager himmelsk

Den første, som vi har udvalgt, er den sunde, delikate opskrift på ‘Broccolisalat med peanutbutterdressing’. En salat, der både kan nydes som sig selv eller som tilbehør.

‘Hverdagsfavoritter’ koster 330 kr. og kan købes her.

Broccolisalat med peanutbutterdressing (4 personer)

Om opskriften siger Stinna og Julie:”Vi er både vilde med peanutbutter og det asiatiske køkken, og i denne salat kombineres de på bedste vis. Salaten kan spises som et måltid i sig selv, men den smager også forrygende til veggiedeller eller falafler.”

De skal du bruge:

1 broccoli

2 forårsløg

1 æble

100 g. frosne, løse edamamebønner

1 håndfuld ristede og saltede peanuts

Dressing

2 spsk. peanutbutter

3 spsk. vand

2 spsk. sojasauce

saft af 1 lime

3-4 cm rød chili

1 x 1 cm ingefær

Sådan gør du

Skær broccolibuketter og stokken i små, mundrette stykker. Snit forårsløg fint. Bland det i en skål. Hæld kogende vand over edamamebønnerne og lad dem stå i 2 minutter, inden vandet sies fra. Tilsæt dem til skålen og vend rundt.

Lav dressingen ved at røre peanutbutter, vand, sojasauce og lime sammen i en skål. Hak den røde chili meget fint og skræl og riv ingefæren. Tilsæt det til dressingen og rør den godt sammen.

Hæld dressingen over salaten og massér den ind i salaten med hænderne, så det hele blandes godt. Top salaten med peanuts og skær æblet i skiver og læg ved. Så er den klar til at blive serveret.

TIP: Tilsæt evt. en dåse kikærter til salaten for at gøre den endnu mere mættende.

Hverdagsfavoritter
ELLE nyhedsbrev