Livsstilsbloggeren Emma Martiny har netop udgivet bogen 'Fabelagtige fristelser'. En bog, der er spækket med lækre opskrifter til den søde tand på den sunde(re) måde. Få opskriften på 'Bagt abrikokos-grød med blåbær' fra den nye bog her.
Emma Martiny, som har livstilsbloggen under samme navn, er aktuel med sin nye kogebog ‘Fabelagtige Fristelser’, der er fyldt med 100 søde og lækre opskrifter med mindre sukker og mere smag.
Emma Martiny har allerede to andre kogebøger på CV’et, nemlig ‘Skønne Salater & Vidunderligt Tilbehør’ og ‘Herlig & Ærlig Mad’. Hun forstår om nogen, at kræse for råvarerne og laver og serverer sund mad i den smukkeste og mest appetitlige forklædning.
Vi er allerede fan af hendes nye bog og har fået lov at dele opskrifterne på tre af vores favoritter fra ’Fabelagtige Fristelser’. Den første lækkerbisken vi ønsker at dele med dig, er bagt ‘abri-kokos’-grød med blåbær, som udgør den perfekte morgenmadsservering til dine overnattende (påske-)gæster.
Bagt abrikokos-grød med blåbær (4 personer)
Om opskriften siger Emma Martiny: “Abrikos + kokos = abrikokos! Denne skønne, bagte grød er perfekt, når man har overnattende gæster og gerne vil imponere, uden at skulle stå op midt om natten. Jeg lavede den første gang til en veninde som plaster på såret (og undskyldning for eventuelle rygsmerter), da jeg kun kunne tilbyde hende en lille sofa som seng, da hun gjorde Århus visit.”
Ingredienser
4 æg
2 dl valgfri mælk
1 tsk. vaniljepulver
4 dl finvalsede havregryn
1 dl hampefrø (kan erstattes af kokosmel eller havregryn)
1 dl kokosmel
1 tsk. bagepulver
1 nip salt
10 tørrede abrikoser
2 dl frosne blåbær
1 håndfuld mandler
1 håndfuld kokosflager (ikke ristede)
Til servering
Græsk yoghurt
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader og beklæd en springform på 22 cm eller et fad i tilsvarende størrelse med bagepapir. Pisk æg, mælk og vanilje sammen i en skål. Tilsæt havregryn, hampefrø, kokosmel, bagepulver og salt, og rør det godt sammen. Fordel grøden i formen. Skær abrikoserne i tynde skiver, og drys dem over formen sammen med de frosne blåbær. Rør en smule rundt, så det fordeler sig i grøden. Hak mandlerne groft, og drys dem over formen sammen med kokosflagerne. Bag nu grøden i 20 minutter, indtil overfladen er gylden og sprød. Servér med græsk yoghurt.
TIP: Den bagte grød smager også skønt kold. Derfor kan du med fordel bikse den sammen, selvom du ikke har gæster – så har du nemlig luksusmorgenmad klar til de par dage.