Sundhed

Opskrift: Rabarberbobler og hvid chokolademousse med Santa Maria

- 31/03/2017

Foråret og sommeren er på vej, og det betyder også, at anledningen til en forårs- eller sommerfest venter lige om hjørnet. Og når der nu skal være fest, kan man lige så godt gå all-in på mad og drikke og forkæle dine gæster med noget lidt udover det sædvanlige... Vi har samlet to opskrifter med Santa Maria på den perfekte dessert og velkomstdrink til dine gæster.

Intet kan skabe en god fest som at vise dine gæster, at du mener det! Så afsæt tid mellem neglelakken og makeuppen til at trylle i køkkenet, og kreer afhængighedsskabende drinks og desserter med Santa Maria. Skål og velbekomme! 

Opskrift: Rabarberbobler med rosenperler (6 drinks)

Rabarbersirup:

– 200 g rensede rabarber

– 1½ dl vand

– 2 tsk. Santa Maria ’stødt ingefær’

– lyst rørsukker

– 1 flaske lyserøde bobler

– 1 tsk. Santa Maria ’Rosenpeber’

Sådan gør du:

Skær rabarberne i små stykker a 1 cm, og kom dem  i en gryde med vand og ingefær. Kog rabarberne ved svag varme i ca. 10 minutter. Kom rabarberne i en sigte, og pres saften over i en skål. Afmål saften. Kom rabarbersaft og en tilsvarende mængde  sukker i en gryde, og kog det ved svag varme til en sirup.  Pas endelig på med ikke at koge saften for længe, da den  nemt bliver for tyk. Afkøl rabarbersiruppen, før den fordeles i champagneglas med knust rosenpeber. Spæd til med lyserøde bobler, og server straks.

Opskrift: Hvid chokolademousse med kardemommen og chili (4 personer)

– 2 blade husblas

– 6 pasteuriserede æggeblommer

– 100 g sukker

– 150 g hvid chokolade

– 2½ dl piskefløde

– 1 tsk. Santa Maria ’Stødt kardemomme’

– 1 tsk. Santa Maria ’Chiliflager’

Sådan gør du:

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Pisk æggeblommer og sukker med en håndmixeri ca. 5 minutter til en æggesnaps. Hak chokoladen, smelt den i en skål over vandbad,og tilsæt kardemomme. Pisk 2 dl ἀøde til en luftig skum. Kom resten af fløden i en gryde, og lun den. Tag husblassen op af vandet, og vridoverskydende vand fra. Smelt husblassen i den lune fløde.Tag gryden af varmen. Vend forsigtigt den smeltede chokolade i æggesnapsen. Fold dernæst flødeskum og til sidst fløden med husblas imassen, til du har en ensartet mousse. Fordel moussen i 4 portionsglas. Dæk med husholdningsfilm, og lad den stivne i køleskabet min. 4 timer – helst til næste dag. Drys med chiliflager før servering.