Bolig

Hjemme hos Heidi Hofmann: Designerens detaljer

- 18/02/2016

I hjertet af Vesterbro i København bor modedesigneren Heidi Hofmann, som har inviteret os indenfor til et kig i hendes smukke hjem. Stilen er kosmopolitisk, tydeligt påvirker af mange rejser og en vennekreds med mange kunstnere. Til sammen skaber det et hjem, fyldt med personlige fortællinger.

Tekst: Marie Monrad Graunbøl

Bag den tunge hoveddør i en klassisk københavneropgang på Vesterbro gemmer sig en lejlighed, der hurtigt får en til at glemme, hvor i verden man befinder sig. Sofaens puder er fra Istanbul og Capri, lamperne er de originale udgaver af franske Jean Prouvé, spisebordet er formgivet af finske Eero Saarinen, og væggenes mange kunstværker er hentet hjem fra auktioner, gallerier eller kunstnernes egne atelierer overalt i verden. Bag det raffinerede miks af international inspiration står modedesigner Heidi Hofmann og hendes mand Claus Robenhagen, der arbejder som kunsthandler for det London-baserede galleri Lisson Gallery.

”Vores hjem fortæller om de rejser, vi har taget sammen, og om de år, vi har boet i London, men afslører nok også, at vi begge lever af at forholde os til æstetik og sætter pris på godt håndværk, fordi vi ved, at det kræver talent og mange års øvelse at fremstille noget, der er interessant at se på,” fortæller Heidi, der står bag det danske mærke Hofmann Copenhagen.

Også parrets interesse for samtidskunst er let af læse, når man lader blikket vandre fra væg til væg. Men det er ikke kun de mange ophængte tegninger, tryk og fotografier, der tiltrækker opmærksomhed – det gør også et sæt fløjdøre af den danske kunstnerduo Bank Rau, der skiller spisestuen fra soveværelset.

”Kunst fylder meget i vores liv, ikke kun fordi Claus arbejder i netop den verden, men også fordi vores omgangskreds altid har bestået af kunstnere og gallerister. Derfor er det også ofte i kunsten, at jeg finder inspiration til mine kollektioner,” fortæller Heidi, der især lader sin kreative proces påvirke af navne som Richard Tuttle og Sol Lewitt og kunstnere fra 1960’ernes USA og Sydamerika.

Resten af indretningen er præget af en forkærlighed for sjældne vintagefund og historiske objekter.

”Claus er til enkelhed og minimalisme, mens jeg er samleren i forholdet. Jeg har svært ved at modstå et godt loppefund, uanset hvor jeg er i verden, og hvor besværligt det bliver at fragte hjem, og jeg befinder mig allerbedst i et kreativt rod, hvor tingene ikke altid finder deres faste plads med det samme,” fortæller Heidi.

Parret er til gengæld fælles om en udpræget sans for kvalitet og har – loppefund eller ej – begge høje krav, når det gælder det interiør, der finder vej ind i lejligheden. Også når det betyder, at der kan gå årevis, før de kan sætte sig i den perfekte stol, eller at de må lede længe efter det gardin, der giver det helt rigtige lys i soveværelset.”Vi strækker os gerne langt for at få den originale løsning eller lige præcis det design, som er interessant at se på og passer ind i resten af lejlighedens indretning. Det er helt o.k. at vente, til vi har råd eller falder over det rette.” 

“Designerens detaljer” blev trykt i ELLE Decoration nr. 15 i januar 2016

Tag et kig i galleriet nedenfor og se de fine billeder fra designerens lejlighed på Vesterbro. 

Psst..Klik eller ‘swipe’ dig gennem galleriet.