Sundhed

Opskrift: Stegte nudler med asiatisk broccoli

- 07/11/2016

Denne mandag er tiden kommet til Nadia Mathiasens opskrift på en ægte thaiklassiker: Stegte nudler med asiatisk broccoli. Nadia Mathiasens kogebog ”Kødfri Mandag” udkom fornylig på forlaget Samvirke og omfavner sundhedsfænomenet #MeatFreeMonday, som vi på ELLE Sundhed også har taget til os.

Mandagen er endnu en gang over os, og det betyder, at vi i dag vil dele den tredje opskrift fra Nadia Mathiasens nye kogebog ”Kødfri Mandag”, som er udkommet ved forlaget Samvirke.

Se også: Opskrift: Vegetarburger med kikærtebøffer

Ifølge Gallup har hele 42 procent af alle danskere i dag nemlig en eller flere kødfrie dage om ugen, og derfor mener Nadia Mathiasen, at tendensen er kommet for at blive. På @ELLESundhed har vi også taget tendensen til os, og i dag deler vi hendes opskrift på en lækker thairet:

Stegte nudler med asiatisk broccoli:

Det siger Nadia om retten:
”I den her thaiklassiker har jeg brugt aspargesbroccoli, men du kan sagtens bruge helt almindelig broccoli, så skal den bare skæres ud i små buketter. Jeg er normalt ikke den store fan af tofu, men lige her smager den fint i samspil med de mange andre smagsgiver.”

Opskriften til 4 personer:

Det skal du bruge:

·         300 g asiatisk broccoli (gai lan)

·         eller ½ almindelig broccoli

·         200 g tofu

·         300 g brede risnudler, gerne 10 mm

·         4 fed hvidløg

·         4 æg

·         2 tsk. mørk soja

·         3 spsk. fiskesauce

·         ½ tsk. hvid peber

·         3 spsk. sukker

·         Olie til stegning

Tilbehør:

·         Ris- eller lagereddike med chili i skiver

·         Fiskesauce

·         Groft chilipulver

Sådan gør du:

1Skær aspargesbroccolien i lange, skrå skiver. Hvis du bruger almindelig broccoli, skal du skære den i små buketter og dele dem én eller flere gange på langs afhængigt af tykkelse. Skræl det nederste af broccolistokken, halvér den på langs, og skær i den tynde, lange skiver. Skær tofuen i tern.

2Udblød risnudlerne i varmt vand i 15 minutter.

3Pres eller hak hvidløgene, og varm en sjat olie op i en wok. Steg halvdelen af hvidløgene gyldne, og tilsæt derefter broccolien og tofuternene. Lad dem stege med, til tofuternene er gyldne, og tilsæt derefter halvdelen af risnudlerne. Vend dem sammen, og skub derefter wokkens indhold til den ene side.

4Slå 2 æg ud, og rør dem sammen med resten af wokkens indhold. Tilsæt halvdelen af sojaen, fiskesaucen, peberen og sukkeret. Fordel på to tallerkner, og gentag processen med de resterende ingredienser.

5Smag til med fiskesauce, groft chilipulver og eddike med chili ved bordet.